Estigues ben informat de tot el que passa a casa nostra
Domingo, 19 de noviembre de 2017
Última actualización: Viernes, 17 de noviembre de 2017 12:51
Secciones
Aviso sobre el Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia del lector y ofrecer contenidos de interés. Si continúa navegando entendemos que usted acepta nuestra política de cookies. Ver nuestra Política de Privacidad y Cookies
Miércoles, 26 de octubre de 2016 | Leída 39 veces
SANT CLIMENT

L’alcalde reclama la solidaritat econòmica en el manteniment dels espais agrícoles i forestals

Guardar en Mis Noticias.

A la taula rodona sobre gastronomia i identitat promoguda pel congrés El Baix Llobregat a Debat

[Img #13087]“Avui, quan espais com el nostre poble hem esdevingut espais de preservació del que el Baix Llobregat era dècades enrere, seria important comptar amb la solidaritat dels municipis propers que també en gaudeixen”, afirmava aquest dilluns l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra a la taula rodona de gastronomia i identitat que se celebra al Casal de Cultura.

 

D’aquesta manera en la seva benvinguda als assistents Sierra posava l’accent en la importància del producte i del seu conreu a la comarca per definir la seva gastronomia i una part de la seva personalitat. L’alcalde es lamentava dels efectes que va provocar en el seu moment l’aprovació del Pla General Metropolità (PGM) el 1976. Així, afirmava que per a la pagesia “han estat 40 anys de lluitar contra el creixement de les zones urbanes i contra la catalogació del sòl. Coincidirem en que ha estat una lluita desigual”.
 
De la mateixa manera Sierra sumava als efectes del PGM l’actual situació provocada per les sentències que obliguen a nombrosos ajuntaments a l’expropiació de zones verdes. L’alcalde climentó incidia en la qüestió assegurant que “de la mateixa manera que compartim el privilegi de preservar les zones verdes, de mantenir les zones rurals, ens agradaria comptar amb la solidaritat econòmica del nostre entorn”.
 
Més enllà de les reivindicacions relacionades amb la preservació de l’entorn rural i de l’agricultura a les zones periurbanes, durant la presentació també es va destacar el paper dels restauradors locals en la difusió de productes com la reconeguda cirera climentona. En aquest sentit es destacava com els cuiners i cuineres del municipi han treballat conscients de l’emplaçament dels seus restaurants i de que “quan una persona visita un restaurant, s’està obrint també al lloc en el que aquest es troba i a la matèria primera que s’hi produeix”.

Acceda para comentar como usuario Acceda para comentar como usuario
¡Deje su comentario!
Normas de Participación
Esta es la opinión de los lectores, no la nuestra.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
www.elfar.cat • Términos de usoPolítica de PrivacidadMapa del sitio
© 2017 • Todos los derechos reservados
Powered by FolioePress