Aviso sobre el Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia del lector y ofrecer contenidos de interés. Si continúa navegando entendemos que usted acepta nuestra política de cookies. Ver nuestra Política de Privacidad y Cookies
Miércoles, 19 de julio de 2017 | Leída 37 veces
COMARCA

Conveni per fomentar l’alimentació segura, saludable i de proximitat

Guardar en Mis Noticias.

Signat entre l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat

[Img #16212]L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha iniciat al Baix Llobregat una línia de col·laboracions per impulsar iniciatives com el Pla d'activitat física, esport i salut (PAFES) i el programa Amed d’Alimentació Mediterrània.
 
Tant l’Agència de Salut Pública com el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat comparteixen objectius com promoure campanyes de sensibilització sobre valors naturals, salut i proximitat. Mitjançant un conveni de col·laboració signat ahir, ambdues institucions alineen la tasca que fan per fomentar l’alimentació segura, saludable i de proximitat,  basada en productes frescos i l’activitat física en itineraris propers a Barcelona.
 
El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha destacat "l'oportunitat excepcional” que suposa “fer convergir projectes assolint sinergies entre el món agrícola i el de la salut pública”. “El Parc Agrari”, ha dit Guix, “potencia el consum directe, fresc i de proximitat, i això té traducció directa en temes de salut: en la dieta, en la seguretat i en l'activitat física”.
 
Així, entre d’altres actuacions, el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat incorporarà itineraris saludables inclosos al PAFES i impulsarà la inclusió dels establiments integrats en el grup Els sabors de l'Horta en el programa Amed. Salut Pública inclourà el PAFES dins l'àmbit del Consorci, incorporant-hi rutes recomanades dins dels espais permesos del Parc. Així mateix, s'impulsarà el programa Aquí sí Fruita i Salut, que promou el consum de fruita fresca, variada, de qualitat i de proximitat als establiments Els sabors de l'Horta, un col·lectiu gastronòmic que recull l'oferta dels restaurants de la comarca que treballen el producte fresc del Parc Agrari.
 
El conveni també recull actuacions encaminades a oferir educació sanitària en l'àmbit de protecció de la salut, amb informació i assessorament en els vessants alimentari i ambiental.
 
Totes aquestes actuacions s'articulen també amb l'objectiu de fer visible l'ASPCAT dins del Parc Agrari del Baix Llobregat, assegurant-ne la presència en esdeveniments puntuals dels Mercats de Pagès i divulgació en les pàgines web. En aquest àmbit de la comunicació electrònica es fomentaran les interconnexions entre els continguts dels webs del Parc Agrari i de l'ASPCAT.
 
El Parc Agrari té una superfície de 3.332 hectàrees i neix amb la voluntat de preservar els valors agrícoles i ambientals del territori. Està integrat per la Diputació de Barcelona, pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, per Unió de Pagesos i per catorze municipis de la zona que sumen 730.000 habitants.
 
"Aquest conveni és un exemple de treball transversal i intersectorial i posa en valor el binomi entorn natural i salut, com una forma de fer salut a totes les polítiques, dins del marc del Pla interdepartamental i intersectorial de salut pública (PINSAP)", asseguren fonts del departament de Salut de la Generalitat.
 
El PAFES és un pla impulsat pel Govern de Catalunya que té com a objectiu millorar la salut mitjançant l’activitat física. Inclou actuacions de capacitació a professionals de salut i d’esport en consell i prescripció d’activitat física i facilitació d’entorns, mitjançant la identificació, creació i disseny de rutes saludables i recursos per realitzar activitat física a nivell local.
 
AMED, establiments promotors de l’alimentació mediterrània, és un programa que té com a objectiu promoure l’alimentació mediterrània com a model d’alimentació saludable en l’entorn de la restauració col·lectiva. El programa es basa en tres premisses: l'alimentació i l'activitat física influeixen sobre la salut de les persones; el patró d'alimentació de la mediterrània es considera una proposta d'alimentació molt saludable; i el sector de la restauració és cada cop més important en el model d'alimentació actual.

Acceda para comentar como usuario Acceda para comentar como usuario
¡Deje su comentario!
Normas de Participación
Esta es la opinión de los lectores, no la nuestra.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
www.elfar.cat • Términos de usoPolítica de PrivacidadMapa del sitio
© 2017 • Todos los derechos reservados
Powered by FolioePress