Estigues ben informat de tot el que passa a casa nostra
Domingo, 19 de noviembre de 2017
Última actualización: Viernes, 17 de noviembre de 2017 12:51
Secciones
Aviso sobre el Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia del lector y ofrecer contenidos de interés. Si continúa navegando entendemos que usted acepta nuestra política de cookies. Ver nuestra Política de Privacidad y Cookies
Jueves, 21 de septiembre de 2017 | Leída 33 veces
CASTELLDEFELS

Impuls final a la renovació del barri de Vista Alegre

Guardar en Mis Noticias.

Els carrers Andalusia i Cervantes seran objecte d'una transformació urbanística

[Img #16599]Acabada la reurbanització de l'accés al barri de Vista Alegre i la part baixa del carrer García Lorca, l'Ajuntament ha iniciat ara la segona fase en aquest carrer, que incorporarà un ascensor per millorar l'accessibilitat. El 26 de juny es van iniciar les obres en el tram comprès entre el carrer Andalusia i Cervantes, que tindran una durada aproximada de quatre mesos. També seran objecte de transformació urbanística aquests dos carrers i es construeix un nou col·lector d'aigües pluvials.

 

Els treballs inclouen el soterrament de línies elèctriques i telefòniques; la millora de la xarxa de clavegueram i recollida de pluvials; un nou enllumenat; l'ampliació de voreres i l'establiment de circuits de vianants amb prioritat invertida, i la millora general de l'espai públic.

 

També se suprimeixen barreres arquitectòniques, sent la principal d'aquestes mesures la instal·lació d'un ascensor a la base del mur de contenció existent, que permetrà salvar el desnivell entre els carrers Cervantes i Corts de Cadis. El mural de l'artista Manolo Rivera serà restaurat i ampliat.
 

El 4 de setembre es van iniciar les obres de reurbanització del carrer Andalusia que tindran una durada de sis mesos. En aquest carrer també s'afavorirà als vianants i es pacificará el trànsit de vehicles. El nou carrer Andalusia alternarà zones de vorera i calçada en plataforma única amb altres de vorera accessible que delimitaran l'estacionament d'automòbils.

 

Hi haurà nou enllumenat i mobiliari urbà. Totes les instal·lacions aèries existents seran soterrades i es renovarà la xarxa de recollida i canalització d'aigües pluvials. S'introduirà vegetació, i s'integrarà l'espai públic central i el tram del carrer Mansió en el conjunt de la intervenció.

 

Entre setembre i novembre del 2017 es construirà el col·lector de pluvials que va per Agustina d'Aragó, on connectaran els col·lectors dels carrers que s'estan reurbanitzant. També, i sense obrir rases, es rehabiliten els col·lectors de residuals.
 

La reurbanització del carrer Cervantes, la durada del qual serà de 7 mesos, s'iniciarà al maig de 2018. A aquest carrer es racionalitzarà l'espai dedicat a l'estacionament de vehicles, reduint l'aparcament incívic, ja que es pretén donar prioritat al vianant. A les zones de major amplària es plantarà arbrat.

 

També es renovarà l'enllumenat i es millorarà l'accessibilitat, amb trams de calçada i vorera a la mateixa altura i altres trams amb voreres més amples. Es millorarà la xarxa de recollida de pluvials i el mobiliari urbà.

 

En aquest carrer, com en la resta de les vies del barri en què s'actua en el marc del Projecte d'Intervenció Integral de Vista Alegre, s'insta a les companyies a eliminar pals i soterrar cables aeris.



Sala polivalent a la illa d'equipaments del carrer Pep Ventura

 

D'altra banda, en breu s'iniciarà la construcció d'una sala polivalent a l'espai que ocupa el gimnàs cobert de l'antic col·legi Vista Alegre. La durada prevista de les obres és de quatre mesos.

 

La sala tindrà una superfície de 254,13 m2 i una alçada lliure de 4 m. Amb un aforament de 107 persones, podrà acollir múltiples activitats i espectacles de petit format. Comptarà amb escenari, magatzem lateral de control i dos aseos: s'accedirà a la sala des del carrer Ramón y Cajal i també a través de l'edifici recentment rehabilitat del carrer Pep Ventura 2.

 

L'edifici s'obrirà cap al pati de les moreres, i les seves façanes es revestiran amb el mateix tipus de xapa metàl·lica utilitzada en la fase 1 de les obres. En la coberta s'habilitarà una zona de jocs infantil amb paviment de cautxú.

 

La pista esportiva actual es reorientarà en direcció est-oest i s'escurçarà, deixant una franja lliure fins a la façana de l'Aulari existent al carrer Cervantes.

Acceda para comentar como usuario Acceda para comentar como usuario
¡Deje su comentario!
Normas de Participación
Esta es la opinión de los lectores, no la nuestra.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
www.elfar.cat • Términos de usoPolítica de PrivacidadMapa del sitio
© 2017 • Todos los derechos reservados
Powered by FolioePress