Aviso sobre el Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia del lector y ofrecer contenidos de interés. Si continúa navegando entendemos que usted acepta nuestra política de cookies. Ver nuestra Política de Privacidad y Cookies
Miércoles, 18 de febrero de 2015 | Leída 114 veces
COMARCA

El calçot del Baix Llobregat guanya terreny any rere any

Guardar en Mis Noticias.

Enguany, al menys la meitat dels calçots comercialitzats a Mercabarna ja seran d’aquesta zona amb una notable trajectòria en aquest conrreu


[Img #8249]


Les comarques de la demarcació de Barcelona, especialment el Baix Llobregat, conformen, junt amb les comarques de Tarragona, l’altre gran origen dels calçots del Mercat Majorista de Mercabarna. Tot i que no estan subjectes a estàndards de qualitat, aquesta zona compta ja amb una notable trajectòria en el conreu d’aquesta ceba i els cultius destaquen per la seva qualitat. D'aquesta manera, el calçot del Baix guanya terreny any rere any, i enguany, al menys la meitat del calçots comercialitzats ja seran d’aquesta zona.


Els majoristes de Mercabarna especialitzats en aquest producte incideixen en què el calçot que es ven al Mercat Central és 100 per 100 de proximitat. “Tot el calçot de Mercabarna és producte català, sobretot de les comarques de Tarragona i Barcelona. Hi ha un tercer origen que és Lleida, tot i que d’aquesta demarcació ens arriba menys quantitat”, expliquen.

El calçot es troba als mercats exclusivament durant els mesos de la seva temporada natural de producció a Catalunya. Manté aquest aspecte tradicional davant moltes fruites i verdures que ja es consumeixen durant tot l’any gràcies a la importació. Tot i que aquesta exitosa ceba comença a collir-se al novembre, el moment àlgid arriba ara, de finals de gener i febrer fins a Setmana Santa.

D’altra banda, els majoristes coincideixen també en què la moda del calçot, imparable en els darrers 10 anys, es troba en un procés de consolidació. La moda gastronòmica de la calçotada ha plantat cara a la crisi, tot modificant els hàbits de consum. “Ara ja és habitual celebrar les calçotades a casa. En canvi, no massa temps enrere era una festa gastronòmica molt orientada als restaurants”, coincideixen majoristes i cultivadors.

Acceda para comentar como usuario Acceda para comentar como usuario
¡Deje su comentario!
Normas de Participación
Esta es la opinión de los lectores, no la nuestra.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
www.elfar.cat • Términos de usoPolítica de PrivacidadMapa del sitio
© 2017 • Todos los derechos reservados
Powered by FolioePress