Aviso sobre el Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la experiencia del lector y ofrecer contenidos de interés. Si continúa navegando entendemos que usted acepta nuestra política de cookies. Ver nuestra Política de Privacidad y Cookies
Jueves, 5 de marzo de 2015 | Leída 106 veces
COMARCA

Impuls a un projecte de reflexió sobre els aliments de proximitat

Guardar en Mis Noticias.

El primer esdeveniment s’organitzarà aquest dissabte a la Masia de Cal Misses, dintre del Parc Agrari del Baix Llobregat

[Img #8350]Slow Food Barcelona, la revista Cuina i l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat uneixen els seus esforços per organitzar quatre esdeveniments sota el nom de Nodrir la ciutat, amb l'objectiu d'obrir un marc de reflexió sobre la possibilitat i necessitat de consumir productes de proximitat per nodrir la ciutat de Barcelona amb productes Km0.

El primer esdeveniment s’organitzarà aquest dissabte, 7 de març, a la Masia de Cal Misses, dintre del Parc Agrari del Baix Llobregat, amb periodistes especialitzats i representants de diferents agents agroalimentaris, que coneixeran la realitat d’aquest espai natural al costat de Barcelona.

En els propers mesos, s’organitzaran altres esdeveniments de les mateixes característiques a Collserola, el Mar i a Gallecs, espais que envolten la capital catalana i on s’estan desenvolupant iniciatives que donen valor als aliments de proximitat i el consum responsable.


El Parc Agrari, punt de partida


Segons els organitzadors, els pagesos i productors són els veritables protagonistes d’aquesta iniciativa. La urbanització de bona part del territori ha fet que la pagesia i el sector agroalimentari es transformin, però actualment a Catalunya molts pagesos, amb l'objectiu de donar un valor afegit al producte, han decidit recuperar la manera de fer dels avantpassats.


Els horts del Baix Llobregat sempre s’han considerat el gran rebost de Barcelona, i s’està recuperant aquesta imatge gràcies a iniciatives com els Mercats de Pagès, els projectes gastronòmics lligats als productes Km0, que recuperen la importància del pagès, que ocupa i gestiona un territori i produeix aliments, però que també preserva el medi, manté el paisatge i conserva la biodiversitat.


La trobada a Cal Misses anirà precedida d’una visita al Mercat de Pagès del Prat, referent d’aquesta iniciativa a la comarca del Baix Llobregat. Una trobada amb pagesos i una passejada en bici pel territori del Parc Agrari serviran de previ per a un esmorzar de pagès i un dinar Slow Food a vuit mans, per finalitzar en una taula rodona entre tots els assistents per a reflexionar sobre la necessitat de preservar espais com el Parc Agrari com a expressió identitària i cultural, però també com a referència d’un sentit de responsabilitat i equilibri amb l’ecosistema i la biodiversitat agroalimentària.

Acceda para comentar como usuario Acceda para comentar como usuario
¡Deje su comentario!
Normas de Participación
Esta es la opinión de los lectores, no la nuestra.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
www.elfar.cat • Términos de usoPolítica de PrivacidadMapa del sitio
© 2017 • Todos los derechos reservados
Powered by FolioePress