Sábado, 22 de Noviembre de 2025

Actualizada

Sábado, 22 de Noviembre de 2025 a las 17:38:56 horas

| 146
Miércoles, 14 de Octubre de 2020
EL PRAT

El projecte Food Relations tanca el curs

Té per objectiu apoderar dones immigrants amb fills i filles a càrrec i que es troben en risc d'exclusió social

[Img #33584]

 

El projecte Food Relations, impulsat per l‘Associació Benestar i Desenvolupament ABD, i que té per objectiu apoderar dones immigrants amb fills i filles a càrrec i que es troben en risc d'exclusió social a través de la creació culinària, va tancar ahir la seva edició 2020 amb el lliurament de les compotes elaborades pels seus participants al Punt Solidari del Prat.

 

Es tracta d'una iniciativa duta a terme a Itàlia, Alemanya, Grècia i Espanya que es va iniciar el 2019 al l’Hospitalet i enguany s’ha realitzat al Prat, gràcies a les subvencions de Projectes Singulars 2019. L’Ajuntament del Prat ha col·laborat derivant i acompanyant des dels Serveis Socials Municipals a les dones que han participat en el projecte i donant suport logístic amb la cerca i cessió d’espais, la comunicació de la iniciativa i la difusió a partir de la xarxa de contactes comunitaris.

 

"Food Relations es basa en la creació de ponts de diàleg cultural i circuits d’inserció laboral i social per a dones migrades", asseguren des de l'entitat. En aquesta ocasió, set dones de diferents orígens han format part del procés que va començar el mes de juliol, amb la pandèmia de la COVID ja present i els protocols per a poder realitzar trobades presencials activades.

 

"La formació s’ha basat en un disseny de dinàmiques participatives amb dos objectius prioritaris: d’una banda, la creació d’un producte alimentari al costat de l’elaboració d’un receptari complementari; i per l’altre, una formació orientada a compartir nocions d’economia social i circular des d’una perspectiva de gènere i inclusiva", expliquen des de l'associació.

 

Després de diverses proves, en aquesta edició, les participants s’han inclinat per la fabricació d’una compota de poma, pera i canyella. L’elecció d’aquests ingredients ha estat producte del consens del grup perquè el seu sabor, olor i textura, evocaven un record comú de totes les protagonistes, independentment del seu origen i, per tant, de la seva tradició culinària.

 

Com a novetat d’enguany, i considerant l’augment en el nombre de persones amb dificultats per a accedir a una correcta alimentació a conseqüència de la crisi social i sanitària, els responsables del Food Relations amb les autoritats del Prat han decidit donar un gir al projecte original. En aquest sentit, en lloc de comercialitzar el producte elaborat, com estava previst originalment, han optat per distribuir-lo a través del Punt Solidari per a garantir l’accés a una alimentació saludable i rica en vitamines i minerals a famílies de la ciutat.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.80

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.