EL PRAT
Projecte d’inserció social i laboral de dones migrades i refugiades a través de la creació gastronòmica
Aquesta iniciativa de l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD ja es du a terme a terme a d'altres països com Ità lia, Alemanya i Grècia
![[Img #28417]](https://elfar.cat/upload/images/12_2019/3986_a.jpg)
Dins del marc del Dia internacional de les persones migrants, l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD ha presentat els resultats del pilot europeu Food Relations realitzat a l’Hospitalet al 2019 i la nova edició que es desenvoluparà a El Prat el 2020. Aquesta iniciativa portada a terme a Ità lia, Alemanya, Grècia i Espanya es basa en la creació de ponts de dià leg cultural i circuits d’inserció laboral i social per a dones migrades a través de la creació culinà ria.
L’acte, que es va celebrar ahir a les cuines Cook & Taste Barcelona, va reunir diferents actors que treballen en l’à mbit de les polÃtiques d’integració municipals, investigadors experts en migracions i entitats del tercer sector dels à mbits de la sobirania alimentà ria i de la defensa dels drets de les persones migrants.
Durant l’esdeveniment, es va anunciar que fruit del treball conjunt entre ABD i la Fundació Espigoladors, el 2020 es replicarà el projecte Food Relations al municipi del Prat, mitjançant les subvencions de Projectes Singulars 2019.
El pilot que s’ha presentat, impulsat per ABD, és una iniciativa orientada a la inserció social i laboral, "que neix per apoderar a dones immigrants amb fills i filles a cà rrec i que es troben en risc d’exclusió social", expliquen des de l'associació. El projecte ha estat orientat a fomentar l’interès i aproximació entre diferents herències culturals des d’una perspectiva d’apoderament. Ha consistit en un procés comunitari amb perspectiva de gènere que s’ha basat en la cuina com a element inclusiu a través de diferents accions com formacions professionalitzadores, itineraris individuals d’orientació i acompanyament a la recerca de feina i activitats comunità ries al voltant de la cuina amb la intenció de generar espais de trobada.
Amb aquestes accions el pilot ha aconseguit la inserció de quatre de les dotze participants al mercat laboral formal i ha ofert una formació de 180 hores en cuina i creació de producte alimentari. En total, en el marc del projecte, 50 persones migrants han seguit itineraris individuals d’orientació i acompanyament a la recerca de feina i 500 veïns i veïnes de L’Hospitalet i 42 agents comunitaris s’han involucrat a les activitats de sensibilització.
Durant el transcurs de l'acte també es va presentar el documental Not Just Food de Bonobo Films, que ha seguit l’experiència del projecte Food Relations a l’Hospitalet, Freiburg (Alemanya), Milà (Ità lia) i Tessalònica (Grècia). En el documental s’expliquen les quatre iniciatives europees i es reflexiona sobre el paper que ocupa la gastronomia en la construcció de les identitats i la memòria, "paper que la converteix en una potent eina de transformació i punt de trobada social", diuen des de l'entitat.
Â
Dins del marc del Dia internacional de les persones migrants, l’Associació Benestar i Desenvolupament ABD ha presentat els resultats del pilot europeu Food Relations realitzat a l’Hospitalet al 2019 i la nova edició que es desenvoluparà a El Prat el 2020. Aquesta iniciativa portada a terme a Ità lia, Alemanya, Grècia i Espanya es basa en la creació de ponts de dià leg cultural i circuits d’inserció laboral i social per a dones migrades a través de la creació culinà ria.
L’acte, que es va celebrar ahir a les cuines Cook & Taste Barcelona, va reunir diferents actors que treballen en l’à mbit de les polÃtiques d’integració municipals, investigadors experts en migracions i entitats del tercer sector dels à mbits de la sobirania alimentà ria i de la defensa dels drets de les persones migrants.
Durant l’esdeveniment, es va anunciar que fruit del treball conjunt entre ABD i la Fundació Espigoladors, el 2020 es replicarà el projecte Food Relations al municipi del Prat, mitjançant les subvencions de Projectes Singulars 2019.
El pilot que s’ha presentat, impulsat per ABD, és una iniciativa orientada a la inserció social i laboral, "que neix per apoderar a dones immigrants amb fills i filles a cà rrec i que es troben en risc d’exclusió social", expliquen des de l'associació. El projecte ha estat orientat a fomentar l’interès i aproximació entre diferents herències culturals des d’una perspectiva d’apoderament. Ha consistit en un procés comunitari amb perspectiva de gènere que s’ha basat en la cuina com a element inclusiu a través de diferents accions com formacions professionalitzadores, itineraris individuals d’orientació i acompanyament a la recerca de feina i activitats comunità ries al voltant de la cuina amb la intenció de generar espais de trobada.
Amb aquestes accions el pilot ha aconseguit la inserció de quatre de les dotze participants al mercat laboral formal i ha ofert una formació de 180 hores en cuina i creació de producte alimentari. En total, en el marc del projecte, 50 persones migrants han seguit itineraris individuals d’orientació i acompanyament a la recerca de feina i 500 veïns i veïnes de L’Hospitalet i 42 agents comunitaris s’han involucrat a les activitats de sensibilització.
Durant el transcurs de l'acte també es va presentar el documental Not Just Food de Bonobo Films, que ha seguit l’experiència del projecte Food Relations a l’Hospitalet, Freiburg (Alemanya), Milà (Ità lia) i Tessalònica (Grècia). En el documental s’expliquen les quatre iniciatives europees i es reflexiona sobre el paper que ocupa la gastronomia en la construcció de les identitats i la memòria, "paper que la converteix en una potent eina de transformació i punt de trobada social", diuen des de l'entitat.
Â
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leÃdo y acepta las Normas de Participación y PolÃtica de Privacidad
Normas de Participación
PolÃtica de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.154