Lunes, 06 de Octubre de 2025

Actualizada

Lunes, 06 de Octubre de 2025 a las 07:36:07 horas

| 346
Viernes, 27 de Marzo de 2020
EL PRAT

La Cooperativa Agrícola fa una crida als restauradors per donar sortida a la collita de la carxofa

Demanen als restauradors que la puguin envasar al buit per allargar la temporada i salvar les explotacions dels pagesos del Parc Agrari del Baix Llobregat

[Img #30151]

En aquests dies, les famílies pageses del Prat es troben en la temporada alta de producció de Carxofa Prat. El ritme de producció actual és de 40.000 kilos de carxofes a la setmana. La caiguda de la demanda d’aquest producte, acompanyat pel tancament de fronteres amb França, ha provocat una situació gravíssima per les 30 famílies pageses que formen la Cooperativa Agrícola del Prat, que es poden veure abocades a no collir el producte els propers dies.


Des de la cooperativa recorden que prop del 70% dels ingressos de les famílies pageses provenen del conreu de la carxofa. "Si aquesta situació no es revoca, la pagesia del Baix Llobregat veuria en perill la ja malmesa estabilitat de la pagesia al Delta del Llobregat", asseguren en un comunicat.


És per això que la Cooperativa Agrícola del Prat fa una crida a la solidaritat dels restaurants de tota l’àrea metropolitana de Barcelona "per animar-los a comprar ara Carxofa Prat per tal de poder envasar-les al buit i allargar la temporada gastronòmica d’aquesta hortalissa". La cooperativa apel·la a la responsabilitat dels restauradors "en aquest moment tan crític per la pagesia periurbana". La Cooperativa Agrícola del Prat aplega prop d’una trentena de cooperativistes productors que representen 250 hectàrees de conreu a la vall baixa del riu Llobregat. Si voleu comprar Carxofa Prat, ho podeu fer trucant al 671 611 016.


La Carxofa Prat és un aliment molt versàtil a la cuina i clarament saludable. Per tal d’allargar la temporada gastronòmica del producte, des de la cooperativa proposen alternatives per seguir gaudint de la carxofa als restaurants quan la situació de confinament canviï. La més senzilla és la de comprar ara la carxofa, bullir-la i envasar-la al buit i poder servir-la durant la resta de l’any. Aquest procés permet que la carxofa aguanti un any. Una altra opció és la de fer conserves de carxofa, tant del cor com per cremes o melmelades. I també s’estan estudiant d’altres opcions incipients com la congelació després d’un procés d’ebullició.

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.175

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.