COMARCA
El sistema alimentari i la producció agrícola de la comarca, a debat
Serà el tema central de la primera edició de l'Escola d'Estiu del Baix Llobregat, impulsada pel Centre d'Estudis Comarcals
![[Img #32069]](https://elfar.cat/upload/images/06_2020/3363_escola-destiu-del-cecbll-oriol-estela-tr.jpg)
El Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat inicia els dies 17, 18 i 19 de juny el projecte de l’Escola d’Estiu del Baix Llobregat 2020, que en aquesta primera edició, se centrarà en el sistema alimentari arrelat en la producció agrícola i en tot el sector primari.
La iniciativa vol reeivindicar el Parc Agrari del Baix Llobregat com espai de producció d’aliments de gran importància estratègica a l’entorn metropolità. Així l'Escola d'Estiu reflexionarà sobre aspectes com la persistència i la capacitat d'innovació de l'agricultura de la comarca i els sistemes de proveïments de la gran Barcelona; l'alimentació com a necessitat primària i un dels elements bàsics per a la vida de les persones, i com en el confinament viscut, el sector de l’alimentació ha estat essencial, o sobre la necessitat que l’alimentació sigui elevada al rang de política pública, segons informen des de l'entitat.
Les historiadores Gemma Tribó i Mercè Renom, la gerent del Parc Agrari Gemma Francès, l’advocat expert en urbanisme Rafael Bellido i el director del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona Oriol Estela, participaran a les sessions que s'han enregistrat en vídeo i es passaran pel canal de Youtube del CECBLL els dies 17 i 18 de juny.
El divendres 19 de juny, a les 18 hores, es farà la sessió final amb la ponència de l’Oriol Estela L’alimentació i la resiliència urbana al segle XXI. Seguidament hi haurà la taula rodona final de l’Escola d’Estiu amb les intervencions de la periodista Laia Soldevila (El Crític); Mariano Martínez, de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat; Gemma Francès, gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat; Ferran Berenguer, responsable nacional d’Unió de Pagesos d’agricultura ecològica i Genoveva Català, presidenta del CECBLL i moderadora de la taula. Aquesta darrera sessió s'emetrà en directe pel canal de Youtube.
![[Img #32069]](https://elfar.cat/upload/images/06_2020/3363_escola-destiu-del-cecbll-oriol-estela-tr.jpg)
El Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat inicia els dies 17, 18 i 19 de juny el projecte de l’Escola d’Estiu del Baix Llobregat 2020, que en aquesta primera edició, se centrarà en el sistema alimentari arrelat en la producció agrícola i en tot el sector primari.
La iniciativa vol reeivindicar el Parc Agrari del Baix Llobregat com espai de producció d’aliments de gran importància estratègica a l’entorn metropolità. Així l'Escola d'Estiu reflexionarà sobre aspectes com la persistència i la capacitat d'innovació de l'agricultura de la comarca i els sistemes de proveïments de la gran Barcelona; l'alimentació com a necessitat primària i un dels elements bàsics per a la vida de les persones, i com en el confinament viscut, el sector de l’alimentació ha estat essencial, o sobre la necessitat que l’alimentació sigui elevada al rang de política pública, segons informen des de l'entitat.
Les historiadores Gemma Tribó i Mercè Renom, la gerent del Parc Agrari Gemma Francès, l’advocat expert en urbanisme Rafael Bellido i el director del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona Oriol Estela, participaran a les sessions que s'han enregistrat en vídeo i es passaran pel canal de Youtube del CECBLL els dies 17 i 18 de juny.
El divendres 19 de juny, a les 18 hores, es farà la sessió final amb la ponència de l’Oriol Estela L’alimentació i la resiliència urbana al segle XXI. Seguidament hi haurà la taula rodona final de l’Escola d’Estiu amb les intervencions de la periodista Laia Soldevila (El Crític); Mariano Martínez, de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat; Gemma Francès, gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat; Ferran Berenguer, responsable nacional d’Unió de Pagesos d’agricultura ecològica i Genoveva Català, presidenta del CECBLL i moderadora de la taula. Aquesta darrera sessió s'emetrà en directe pel canal de Youtube.
























Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.81