Sábado, 04 de Octubre de 2025

Actualizada

Viernes, 03 de Octubre de 2025 a las 16:35:33 horas

| 1451
Viernes, 23 de Abril de 2021
CULTURA I OCI

Nova edició del Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet

El restaurant del Centre de Formació d’Hostaleria acollirà una nova edició del veterà concurs que triarà la millor beguda

[Img #36813]

 

Aquest diumenge, 25 d'abril, es farà una nova edició del veterà Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet, que arriba a la seva 36a edició, amb la participació de sis joves finalistes.

 

La mecànica del concurs s’ha hagut de modificar a causa de la pandèmia. En aquesta edició, l’alumnat d’escoles d’hostaleria i joves professionals de Catalunya disposat a participar-hi va haver de presentar prèviament un vídeo amb l’elaboració i l’explicació del seu còctel predinner (aperitiu), d’acord amb les bases establertes per la International Bar Association (IBA).

 

El jurat, format per professionals del sector, es va reunir el 26 de març passat per visionar les propostes i, posteriorment, el 9 d’abril, va triar els sis finalistes que disputaran la final diumenge. En aquesta edició hi han participat 17 alumnes de 12 escoles i establiments d’arreu del territori.


Cada concursant haurà d’elaborar un còctel aperitiu i s’hauran de servir quatre copes còctel, preferiblement de 12 cl. Cada fórmula haurà de tenir un màxim de 7 cl de beguda alcohòlica de base. Els i les concursants disposaran d’un màxim de 7 minuts per preparar les seves creacions. Si excedeixen aquest temps, seran penalitzats en la puntuació final.


D’acord amb les normes establertes, cada preparació rebrà dues puntuacions:. La del jurat tècnic, que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final. La del jurat degustador, que valora l’aroma, el sabor i la vistositat.  

 

El jurat l’integren Mariona Vilanova, Campiona de Cocteleria de Catalunya el 2017, subcampiona estatal en diferents modalitats i professora de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB); Toni Vilanova, bàrman reconegut, Campió d’Europa i subcampió del món de cocteleria; Míriam Campa, exalumna i exprofessora del CEMFO, coctelera del Tirsa i d’El Maravillas, i Josep M. Gotarda, president del Club del Bàrman, que en serà el president.

 

A l’acte hi assistirà l’alcaldessa, Núria Marín; la regidora d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez; el president del Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet, Ángel Ruiz, i el secretari del Club del Bàrman, exprofessor i assessor del Centre de Formació d’Hostaleria, Lorenzo Jarrillo.

 

La final es farà a les 11 hores, al restaurant del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, amb l’aforament limitat a organitzadors i participants. Es podrà seguir per streaming als comptes d’Instagram i Facebook de Dinamització Local. 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.185

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.