BAIX LLOBREGAT
La Fundació Espigoladors recupera més de 7.200 kg de fruita i verdura a camps del sector primari
Aquest cap de setmana s'ha celebrat la primera marató d’espigolades per l’aprofitament alimentari
![[Img #39046]](https://elfar.cat/upload/images/10_2021/1494_sin-titulo-98.jpg)
Aquest diumenge 3 d’octubre, s’ha celebrat la 1a Marató #joespigolo per l’aprofitament alimentari, un esdeveniment impulsat per la Fundació Espigoladors amb el suport del Departament d’Acció Climà tica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
Â
L’entitat ha organitzat espigolades -recollides d’aliments als camps del sector primari- simultà nies a diferents localitzacions del territori català , per tal d’impulsar i visibilitzar aquesta activitat. Les zones agrÃcoles del Parc Agrari del Baix Llobregat, l’Espai Agrari de la Baixa Tordera i del Camp de Tarragona, on l’entitat desenvolupa habitualment les seves accions d’espigolament, han acollit l’activitat, que ha comptat amb la participació d’un centenar de voluntaris i voluntà ries.
Â
En total s’han recollit 7.236 kg de fruita i verdura: tomà quets, mongeta tendra, pastanagues, pomes i carbasses que havien quedat sense sortida comercial per diversos motius (criteris estètics o davallada de vendes, entre d’altres) i que aniran distribuïdes a entitats socials del territori que treballen per donar accés a una alimentació saludable a col·lectius en situació de vulnerabilitat.
Â
L’entitat també ha recollit l’impacte ambiental de l’acció, per tal de conscienciar sobre les conseqüències de les pèrdues i el malbaratament alimentari sobre el medi ambient i fer palesos tots els recursos que es destinen en la producció d’aliments: s’estima que amb la recuperació d’aquests quilos d’aliments s’han estalviat 46.455.512 litres d’aigua i s’ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 3.509 kg de CO2 a l’atmosfera.
Â
Â
Â
Aquest diumenge 3 d’octubre, s’ha celebrat la 1a Marató #joespigolo per l’aprofitament alimentari, un esdeveniment impulsat per la Fundació Espigoladors amb el suport del Departament d’Acció Climà tica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
Â
L’entitat ha organitzat espigolades -recollides d’aliments als camps del sector primari- simultà nies a diferents localitzacions del territori català , per tal d’impulsar i visibilitzar aquesta activitat. Les zones agrÃcoles del Parc Agrari del Baix Llobregat, l’Espai Agrari de la Baixa Tordera i del Camp de Tarragona, on l’entitat desenvolupa habitualment les seves accions d’espigolament, han acollit l’activitat, que ha comptat amb la participació d’un centenar de voluntaris i voluntà ries.
Â
En total s’han recollit 7.236 kg de fruita i verdura: tomà quets, mongeta tendra, pastanagues, pomes i carbasses que havien quedat sense sortida comercial per diversos motius (criteris estètics o davallada de vendes, entre d’altres) i que aniran distribuïdes a entitats socials del territori que treballen per donar accés a una alimentació saludable a col·lectius en situació de vulnerabilitat.
Â
L’entitat també ha recollit l’impacte ambiental de l’acció, per tal de conscienciar sobre les conseqüències de les pèrdues i el malbaratament alimentari sobre el medi ambient i fer palesos tots els recursos que es destinen en la producció d’aliments: s’estima que amb la recuperació d’aquests quilos d’aliments s’han estalviat 46.455.512 litres d’aigua i s’ha evitat l’emissió a l’atmosfera de 3.509 kg de CO2 a l’atmosfera.
Â
Â
Â
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leÃdo y acepta las Normas de Participación y PolÃtica de Privacidad
Normas de Participación
PolÃtica de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.190