CORNELLÀ
Les escoles Anselm Clavé i Mediterrània participen en un projecte que vincula l'educació alimentària i ambiental
"Tot entrenant els sentits, vol convidar a comprendre les relacions del menjar amb el medi ambient, la salut i la cultura", expliquen des de l'Ajuntament
![[Img #40383]](https://elfar.cat/upload/images/12_2021/6011_29360135-78a1-4631-993a-a7dbfdbf768f.jpg)
Les escoles Anselm Clavé i Mediterrània de Cornellà han començat un projecte educatiu que vincula l'educació alimentària i ambiental, en col·laboració amb el convivium Slow Food Garraf-Penedès. El projecte, anomenat Escola amb Projecte Psicoeducatiu Km0/Slow Food Education Network, promou aquest elements tot introduint la sensorialitat i el gust com a punt de partida, perseguint els valors de proximitat, sostenibilitat i el reaprofitament en l'alimentació. Paral·lelament, vol contribuir a la prevenció de trastorns alimentaris.
En una primera fase, els nens i nenes de les dues escoles, des de P3 fins a 6è, van rebre la visita de tres pagesos: la Laila de Cal Pastera, Irene Hernández Cuxart i Albert Bou del @parcagraribaix i han fet planter amb llavors de col paperina. Aquesta varietat de col es plantava antigament en la zona i actualment forma part del Baluart de l'Arca del Gust d’Slow Food.
El 15 de desembre, els alumnes de les dues escoles van entregar una part de les llavors als avis i àvies dels horts urbans municipals de l'Ajuntament de Cornellà. La resta es plantaran a l'hort de l'escola i també aniran als pagesos que col·laboren amb el projecte. Les cols que naixeran gràcies als pagesos i revaloritzades pels infants, seran cuinades per cuiners i cuineres de renom com Valentí Mongay, l'Ada Parellada, Sergi de Meià, Albert Mendiola, Marc Esteve, Xavier Llanos, José Manuel Parrado, Eva Davó i Jaume Vilà, entre d’altres.
Des de l'Ajuntament expliquen que el projecte pretén fomentar les actituds de curiositat i respecte pel menjar. "Tot entrenant els sentits, vol convidar a comprendre les relacions del menjar amb el medi ambient, la salut i la cultura", asseguren. A més, també vol ajudar a valorar els productes locals i tradicions i els seus productors, la cultura gastronòmica de la zona, tot incloent l’alumnat, les seves famílies i la comunitat educativa.
![[Img #40383]](https://elfar.cat/upload/images/12_2021/6011_29360135-78a1-4631-993a-a7dbfdbf768f.jpg)
Les escoles Anselm Clavé i Mediterrània de Cornellà han començat un projecte educatiu que vincula l'educació alimentària i ambiental, en col·laboració amb el convivium Slow Food Garraf-Penedès. El projecte, anomenat Escola amb Projecte Psicoeducatiu Km0/Slow Food Education Network, promou aquest elements tot introduint la sensorialitat i el gust com a punt de partida, perseguint els valors de proximitat, sostenibilitat i el reaprofitament en l'alimentació. Paral·lelament, vol contribuir a la prevenció de trastorns alimentaris.
En una primera fase, els nens i nenes de les dues escoles, des de P3 fins a 6è, van rebre la visita de tres pagesos: la Laila de Cal Pastera, Irene Hernández Cuxart i Albert Bou del @parcagraribaix i han fet planter amb llavors de col paperina. Aquesta varietat de col es plantava antigament en la zona i actualment forma part del Baluart de l'Arca del Gust d’Slow Food.
El 15 de desembre, els alumnes de les dues escoles van entregar una part de les llavors als avis i àvies dels horts urbans municipals de l'Ajuntament de Cornellà. La resta es plantaran a l'hort de l'escola i també aniran als pagesos que col·laboren amb el projecte. Les cols que naixeran gràcies als pagesos i revaloritzades pels infants, seran cuinades per cuiners i cuineres de renom com Valentí Mongay, l'Ada Parellada, Sergi de Meià, Albert Mendiola, Marc Esteve, Xavier Llanos, José Manuel Parrado, Eva Davó i Jaume Vilà, entre d’altres.
Des de l'Ajuntament expliquen que el projecte pretén fomentar les actituds de curiositat i respecte pel menjar. "Tot entrenant els sentits, vol convidar a comprendre les relacions del menjar amb el medi ambient, la salut i la cultura", asseguren. A més, també vol ajudar a valorar els productes locals i tradicions i els seus productors, la cultura gastronòmica de la zona, tot incloent l’alumnat, les seves famílies i la comunitat educativa.






Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.3