SANT BOI
El projecte contra el malbaratament alimentari s'estén a les tres escoles bressol
Els menús que no es fan servir es reaprofiten per atendre les necessitats de famílies vulnerables
![[Img #42035]](https://elfar.cat/upload/images/04_2022/3436_escola-bressol-la-susa.jpg)
Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris. Aquest projecte ha fet les primeres passes des del mes de novembre a l'Escola Bressol La Mercè en forma de prova pilot. Ara s'estén a l'Escola Bressol la Marta i a l'Escola Bressol La Susa.
Els excedents de menjar de la cuina de l'escola bressol s'emmagatzemen i posteriorment es transporten en les condicions adequades d'higiene i temperatura fins a la botiga del projecte Aliments Solidaris, que s'encarrega de distribuir-los a persones i famílies en situació de vulnerabilitat.
La iniciativa, que compta amb el suport econòmic de l'Agència de Residus de Catalunya, és fruit del treball conjunt entre diversos agents de la ciutat: l'Ajuntament, les escoles bressol municipals, l'empresa de càtering El Menú del Petit i la botiga Aliments Solidaris.
Una altra acció inscrita en el mateix projecte és la campanya Emporta't el plat a casa, que s'ha posat en marxa coincidint amb la celebració al març del Mes de la Carxofa de Sant Boi. Els restaurants participants disposen de recipients unidosi per animar la clientela a emportar-se a casa les restes de menjar. Més endavant, la mateixa iniciativa s'estendrà a altres restaurants de la ciutat.
L'Ajuntament també organitza al llarg de l'any tallers d'alimentació saludable i sostenible que transmeten missatges contra el malbaratament. Durant el Mes de la Carxofa, s'ha organitzat una programació de tallers als mercats municipals enfocats a promoure un millor aprofitament del menjar a les llars. Totes les accions de l'Ajuntament contra el malbaratament alimentari s'inscriuen en el projecte estratègic +Agricultura de proximitat, +Alimentació saludable. "És un compromís de ciutat que aplega esforços d'una vintena d'agents econòmics, entitats i institucions per avançar cap a un sistema alimentari més respectuós amb la salut de les persones i del planeta", asseguren fonts municipals.
![[Img #42035]](https://elfar.cat/upload/images/04_2022/3436_escola-bressol-la-susa.jpg)
Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris. Aquest projecte ha fet les primeres passes des del mes de novembre a l'Escola Bressol La Mercè en forma de prova pilot. Ara s'estén a l'Escola Bressol la Marta i a l'Escola Bressol La Susa.
Els excedents de menjar de la cuina de l'escola bressol s'emmagatzemen i posteriorment es transporten en les condicions adequades d'higiene i temperatura fins a la botiga del projecte Aliments Solidaris, que s'encarrega de distribuir-los a persones i famílies en situació de vulnerabilitat.
La iniciativa, que compta amb el suport econòmic de l'Agència de Residus de Catalunya, és fruit del treball conjunt entre diversos agents de la ciutat: l'Ajuntament, les escoles bressol municipals, l'empresa de càtering El Menú del Petit i la botiga Aliments Solidaris.
Una altra acció inscrita en el mateix projecte és la campanya Emporta't el plat a casa, que s'ha posat en marxa coincidint amb la celebració al març del Mes de la Carxofa de Sant Boi. Els restaurants participants disposen de recipients unidosi per animar la clientela a emportar-se a casa les restes de menjar. Més endavant, la mateixa iniciativa s'estendrà a altres restaurants de la ciutat.
L'Ajuntament també organitza al llarg de l'any tallers d'alimentació saludable i sostenible que transmeten missatges contra el malbaratament. Durant el Mes de la Carxofa, s'ha organitzat una programació de tallers als mercats municipals enfocats a promoure un millor aprofitament del menjar a les llars. Totes les accions de l'Ajuntament contra el malbaratament alimentari s'inscriuen en el projecte estratègic +Agricultura de proximitat, +Alimentació saludable. "És un compromís de ciutat que aplega esforços d'una vintena d'agents econòmics, entitats i institucions per avançar cap a un sistema alimentari més respectuós amb la salut de les persones i del planeta", asseguren fonts municipals.





Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.23