CULTURA I OCI
La Primavera de Tapes de l'Hospitalet va servir prop de 18.000 tapes
La xifra ha estat molt semblant a la registrada en edicions anteriors a la pandèmia
![[Img #42390]](https://elfar.cat/upload/images/04_2022/9631_frmg__vxwaeamrf.jpg)
Â
Els 35 establiments que han participat a la Primavera de Tapes de l'Hospitalet han servit un total de 17.642 tapes durant els quatre dies que s’ha fet aquesta iniciativa. "Aquesta xifra ha estat molt semblant a la registrada en les edicions d’abans de la pandèmia, només una mica per sota de la de 2019", han assegurat fonts municipals. Del 21 al 24 d’abril, coincidint amb les Festes de Primavera, bars i restaurants de l’Hospitalet han ofert propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió al preu de 3,50 euros, tapa i consumició. La Primavera de Tapes obre l’agenda de rutes de tapes que es fan als barris de la ciutat amb motiu de les seves festes majors.
Les rutes de tapes proposen a la ciutadania propostes culinà ries d’establiments de la ciutat a un preu únic i coincideixen amb les festes majors de cada barri. Aquest any, la principal novetat és la incorporació de Collblanc-la Torrassa. En totes elles hi ha un procés participatiu per triar les tapes més populars, creatives, de qualitat gastronòmica i saborosa. A més, es fan sortejos entre les persones que hi participen.
Â
L’objectiu de la iniciativa, impulsada per la regidoria d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, és "impulsar el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels motors econòmics de la ciutat, i donar a conèixer la seva à mplia oferta gastronòmica de qualitat", expliquen des del consistori. Â
Un cop tancada la Primavera de Tapes, les rutes de tapes continuaran als barris de Sant Josep, del 19 al 22 de maig; Santa Eulà lia, del 2 al 5 de juny; Can Serra, del 9 al 12 de juny; Collblanc-la Torrassa, del 9 al 12 de juny; Pubilla Cases, del 16 al 19 de juny, i la Florida, del 30 de juny al 3 de juliol.
Â
La darrera ruta gastronòmica de l’any és A la tardor, platillos!, que es fa a tota la ciutat i que aquest any es desenvoluparà de l’1 al 30 de novembre.
Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu 'Ciutat de L’Hospitalet'
L’Hotel Renaissance Barcelona Fira va acollir diumenge la 37a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu 'Ciutat de L’Hospitalet'. En total va comptar amb 23 participants de 15 escoles i l’assistència d’unes 150 persones.
En aquesta edició, els guanyadors de les diferents categories van ser:
-Iván Cajaraville, de l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona, primer classificat, Premi Memorial Jordi Estadella i Premi Club del Barman.
-Paula Monjonell, dels Jesuïtes de Sarrià -Sant Ignasi, segona classificada
-Carles Roca, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, tercer classificat.
-VÃctor Romero, de l’Escola d’Hostaleria de Sitges, millor classificat en degustació, Premi Josep MarÃa Gotarda Quintilla.
-Alexis Ramón Vizuete, de l’Escola d’Hostaleria Osona-Tona, millor classificat menor de 21 anys.
Els participants van haver d’elaborar i d’explicar un còctel pre-dinner (aperitiu), d’acord amb les bases establertes per la International Bar Association (IBA). Molts dels guanyadors i participants d’edicions anteriors d’aquest concurs han passat a treballar en els millors locals, la qual cosa el referma com un referent del sector a Catalunya.
Â
El Concurs de Cocteleria l’organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman.
Â
Els 35 establiments que han participat a la Primavera de Tapes de l'Hospitalet han servit un total de 17.642 tapes durant els quatre dies que s’ha fet aquesta iniciativa. "Aquesta xifra ha estat molt semblant a la registrada en les edicions d’abans de la pandèmia, només una mica per sota de la de 2019", han assegurat fonts municipals. Del 21 al 24 d’abril, coincidint amb les Festes de Primavera, bars i restaurants de l’Hospitalet han ofert propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió al preu de 3,50 euros, tapa i consumició. La Primavera de Tapes obre l’agenda de rutes de tapes que es fan als barris de la ciutat amb motiu de les seves festes majors.
Les rutes de tapes proposen a la ciutadania propostes culinà ries d’establiments de la ciutat a un preu únic i coincideixen amb les festes majors de cada barri. Aquest any, la principal novetat és la incorporació de Collblanc-la Torrassa. En totes elles hi ha un procés participatiu per triar les tapes més populars, creatives, de qualitat gastronòmica i saborosa. A més, es fan sortejos entre les persones que hi participen.
Â
L’objectiu de la iniciativa, impulsada per la regidoria d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, és "impulsar el sector de l’hostaleria i la restauració, un dels motors econòmics de la ciutat, i donar a conèixer la seva à mplia oferta gastronòmica de qualitat", expliquen des del consistori. Â
Un cop tancada la Primavera de Tapes, les rutes de tapes continuaran als barris de Sant Josep, del 19 al 22 de maig; Santa Eulà lia, del 2 al 5 de juny; Can Serra, del 9 al 12 de juny; Collblanc-la Torrassa, del 9 al 12 de juny; Pubilla Cases, del 16 al 19 de juny, i la Florida, del 30 de juny al 3 de juliol.
Â
La darrera ruta gastronòmica de l’any és A la tardor, platillos!, que es fa a tota la ciutat i que aquest any es desenvoluparà de l’1 al 30 de novembre.
Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu 'Ciutat de L’Hospitalet'
L’Hotel Renaissance Barcelona Fira va acollir diumenge la 37a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu 'Ciutat de L’Hospitalet'. En total va comptar amb 23 participants de 15 escoles i l’assistència d’unes 150 persones.
En aquesta edició, els guanyadors de les diferents categories van ser:
-Iván Cajaraville, de l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona, primer classificat, Premi Memorial Jordi Estadella i Premi Club del Barman.
-Paula Monjonell, dels Jesuïtes de Sarrià -Sant Ignasi, segona classificada
-Carles Roca, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona, tercer classificat.
-VÃctor Romero, de l’Escola d’Hostaleria de Sitges, millor classificat en degustació, Premi Josep MarÃa Gotarda Quintilla.
-Alexis Ramón Vizuete, de l’Escola d’Hostaleria Osona-Tona, millor classificat menor de 21 anys.
Els participants van haver d’elaborar i d’explicar un còctel pre-dinner (aperitiu), d’acord amb les bases establertes per la International Bar Association (IBA). Molts dels guanyadors i participants d’edicions anteriors d’aquest concurs han passat a treballar en els millors locals, la qual cosa el referma com un referent del sector a Catalunya.
Â
El Concurs de Cocteleria l’organitza l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman.
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leÃdo y acepta las Normas de Participación y PolÃtica de Privacidad
Normas de Participación
PolÃtica de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.151