Sábado, 08 de Noviembre de 2025

Actualizada

Sábado, 08 de Noviembre de 2025 a las 13:45:51 horas

| 468
Miércoles, 11 de Mayo de 2022
COMARCA

La nova sèrie de televisió BenvinGUST al Baix Llobregat s'estrena amb Castelldefels

Impulsada pel Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, farà “descobrir i tastar” la comarca

[Img #42651]

 

La seu del Consell Comarcal va ser escenari ahir de la presentació de la nova sèrie de televisió BenvinGUST al Baix Llobregat que, impulsada pel Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, farà “descobrir i tastar” la comarca.

 

L’acte, que va estat conduit pel comunicador i presentador, Jordi LP, va comptar amb la participació de la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido Tinta, qui va posar en valor la immensa capacitat del Baix Llobregat en l’àmbit de la gastronomia, destacant que “ha de ser un reclam per a totes les persones que volen descobrir aquest territori”.

 

D'altra banda, la presidenta del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Eva Martínez Morales, va posar l’accent en “el privilegi del Baix Llobregat de comptar amb un Parc Agrari únic, del qual gràcies a l’esforç dels productors i productores que cultiven aquestes terres, obtenim uns grans productes, i a més tenim el privilegi de comptar amb experts cuiners i cuineres que saben aprofitar molt bé les qualitats d’aquestes hortalisses, les quals són combinades i transformades per tal de satisfer el bon gust dels i les nostres visitants”.

 

Aquesta primera edició de la sèrie recorrerà 13 municipis de la comarca: Collbató, Cornellà, el Prat, Esplugues, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans, a través de la cuina i dels plats que xefs del col·lectiu Sabors de l'Horta elaboraran amb els productes del Parc Agrari del Baix Llobregat. Ells i elles endinsaran l'espectador en els sabors i en les textures de la cuina que professen als seus establiments, representants fidels de la cultura gastronòmica de la comarca.

 

L’acte va comptar també amb la presència dels ambaixadors i ambaixadores dels diferents municipis, i amb una degustació gastronòmica de la mà dels i les xefs protagonistes dels restaurants: crema de carbassa amb iogurt grec i virutes d'ametlles, elaborada per Can Llates; Hummus de carxofa amb els seus xips, del Mirador de Sant Just; Royal de carxofes amb salsa de ratafia, del restaurant Marimorena; Carpaccio de bacallà i carxofa amb formatge curat i vinagreta de vermut, del Palau Vell; Crema de pèsols, tripeta de bacallà i botifarra de Cal Cardús, de L'Àpat; Pà d'espàrrecs amb brandada de bacallà, del restaurant Major36; Espàrrecs, nata, macadamia i flors de saüc, del restaurant Follia; Cors de carxofa amb llagostins i salsa marinera, de Les Vinyes; Caneló de carbassó d'hivernacle farcit d'esqueixada i sopeta de tomàquet, de Cal Mingo; i Uramaki de Foie, figues i espàrrecs, de la mà del Casanova Beach Club.

 

La riquesa culinària i gastronòmica del Baix Llobregat, així com els principals punts turístics de la comarca, conduïts per presentador i comunicador Jordi LP, són els grans protagonistes de la nova sèrie de televisió, que s’estrenarà el 12 de maig a les 21 h. a ETV Televisió del Llobregat, i que emetrà un nou capítol cada dijous a la mateixa hora.

 

El primer capítol estarà dedicat a Castelldefels i s'emetrà el dijous 12 de maig. El programa comptarà amb l’ambaixadora Cristina Martin, Llicenciada en Història de l'Art i Guia turística, que mostrarà el principals atractius del municipi, i el xef entrevistat serà en Sergi Còcera, del restaurant Casanova Beach Club (Grupo Lancaster).

 

El següent capítol, que s’emetrà el dijous 19 de maig, estarà dedicat a Sant Joan Despí, amb el periodista Francesc Latorre com a ambaixador, i el xef Jó Baixas, del restaurant Follia.

 

El municipi d’Esplugues serà el protagonista del tercer capítol, el 26 de maig, comptant amb la historiadora i escriptora Reyes Milà, com a ambaixadora, i el xef Kiku Ventura, del 33rd GASTRO BAR (Hotel Abba Garden).

 

I el 2 de juny, es podrà gaudir de Collbató, on Josep Sagristà Marcet serà l’ambaixador, i Mari Carmen Carrillo del restaurant Can Llates, la xef entrevistada.

 

Tots els restaurants entrevistats, representaran i seran ambaixadors de la resta dels restaurants del seu municipi, que formen part del col·lectiu gastronòmic Sabors de l’Horta del Baix Llobregat.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.1

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.