CORNELLÀ
Nou servei de reaprofitament alimentari dels menjadors de les escoles
Les racions sobrants es distribueixen entre les persones derivades de Serveis Socials
![[Img #43631]](https://elfar.cat/upload/images/07_2022/7313_7ace2342-2be3-4663-bdaf-6d7b598a5c2c.jpg)
Â
L’Ajuntament de Cornellà ha començat un projecte social que consisteix a recuperar els excedents alimentaris sobrants dels menjadors de les escoles Sant Miquel, Torre de la Miranda i Anselm Clavé. Les racions sobrants es congelen en carmanyoles individuals reutilitzables i, posteriorment, es distribueixen entre les persones derivades de Serveis Socials, com a complement dels menús cuinats diaris que reben.Â
Â
Per desenvolupar aquesta iniciativa social i contra el malbaratament alimentari, s’han hagut de comprar uns congeladors isotèrmics especials que es transporten en bicicletes amb caixa de cà rrega. Després de rebre-les, les persones receptores de les carmanyoles les retornen per poder-les rentar i reutilitzar.
Â
"El servei va entrar en funcionament el 20 d'abril, i fins a final del curs escolar s'han pogut lliurar un total de 650 racions que suposen fins a 211,9 kg de menjar", asseguren fonts municipals.
Â
El projecte té l’objectiu "d’aprofitar amb total seguretat sanità ria aliments que d’altra manera serien malbaratats, contribuint aixà a la prevenció de residus, alhora que aquests aliments suposen un recurs més per a persones en situació de vulnerabilitat", expliquen des del consistori.
Â
Les empreses de menjador implicades són l’Associació Educativa Trompitxol, Plat de Colors i Paladarines, i el projecte compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Â
L’Ajuntament de Cornellà ha començat un projecte social que consisteix a recuperar els excedents alimentaris sobrants dels menjadors de les escoles Sant Miquel, Torre de la Miranda i Anselm Clavé. Les racions sobrants es congelen en carmanyoles individuals reutilitzables i, posteriorment, es distribueixen entre les persones derivades de Serveis Socials, com a complement dels menús cuinats diaris que reben.Â
Â
Per desenvolupar aquesta iniciativa social i contra el malbaratament alimentari, s’han hagut de comprar uns congeladors isotèrmics especials que es transporten en bicicletes amb caixa de cà rrega. Després de rebre-les, les persones receptores de les carmanyoles les retornen per poder-les rentar i reutilitzar.
Â
"El servei va entrar en funcionament el 20 d'abril, i fins a final del curs escolar s'han pogut lliurar un total de 650 racions que suposen fins a 211,9 kg de menjar", asseguren fonts municipals.
Â
El projecte té l’objectiu "d’aprofitar amb total seguretat sanità ria aliments que d’altra manera serien malbaratats, contribuint aixà a la prevenció de residus, alhora que aquests aliments suposen un recurs més per a persones en situació de vulnerabilitat", expliquen des del consistori.
Â
Les empreses de menjador implicades són l’Associació Educativa Trompitxol, Plat de Colors i Paladarines, i el projecte compta amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leÃdo y acepta las Normas de Participación y PolÃtica de Privacidad
Normas de Participación
PolÃtica de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.1