EL PRAT
El QuintoTapa arriba a la seva 15a edició amb el Pota Blava com a protagonista
Un total de 24 bars i restaurants del Prat participaran a la ruta gastronòmica que tindrà lloc de l'11 al 30 d'octubre
![[Img #44584]](https://elfar.cat/upload/images/10_2022/6932_c2bm5i3g.jpg)
El pollastre Pota Blava tornarà a ser el protagonista gastronòmic de la tardor i el QuintoTapa serà la seva entrada per la porta gran. Serà l’ingredient protagonista de la restauració del Prat de l’11 al 30 d'octubre, amb una nova edició del QuintoTapa. Aquesta au recorrerà , en forma de tapa, els 24 bars i restaurants participants del Prat, donant rellevà ncia a un producte de primera del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Â
"Després de l’èxit de l’anterior edició, l’objectiu de #QuintoTapa2022 és donar vida de nou a una important activitat tant per l’economia de la ciutat, com per la comarca, amb el producte estrella de les cuines de la ciutat, el Pota Blava, i al que s’afegeixen les verdures de temporada del nostre territori, apropant-nos una alimentació més saludable i sostenible", expliquen els organitzadors en un comunicat.
El Pota Blava, primer pollastre amb IGP a Espanya, té un plomatge viu, una cresta amb 5 o 6 puntes i unes cuixes sense plomes i allargades amb un color blau pissarrós. La seva criança és única: criat en granja, amb espai suficient pel seu creixement, i una alimentació de qualitat. "Quan surt de la cassola, el resultat és espectacular, amb una carn fina i melosa, un gust i sabor persistents, rica en proteïnes i pocs greixos", remarquen les mateixes fonts.
En aquesta edició, el preu de l’oferta varia, amb l’objectiu de millorar la qualitat gastronòmica de la ruta. La tapa Pota Blava tindrà un cost de 4 euros i la tapa de la casa, de 3,5 euros. Ambdues opcions inclouen la beguda Quinto Magna, a més de poder gaudir de les propostes amb vins DO Penedès.
Aquest any, el QuintoTapa torna amb el sistema de vot online a quintotapa.cat per escollir les millors tapes de la ruta gastronòmica i el millor cambrer o cambrera.
Grà cies a la col·laboració del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat, l’activitat comptarà amb un descompte especial, que s'aplica en el marc de les campanyes gastronòmiques i que ha passat d’un 10 a un 15% durant els dos darrers anys, com una acció que pretén donar suport al sector de la restauració. En les accions de promoció, el Consell assumeix una part del cost del producte, com una actuació de foment i promoció de la IGP Pollastre i Capó del Prat com a producte de qualitat agroalimentà ria amb el suport de l’Ajuntament del Prat i del Departament d’Acció Climà tica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
Â
Â
El pollastre Pota Blava tornarà a ser el protagonista gastronòmic de la tardor i el QuintoTapa serà la seva entrada per la porta gran. Serà l’ingredient protagonista de la restauració del Prat de l’11 al 30 d'octubre, amb una nova edició del QuintoTapa. Aquesta au recorrerà , en forma de tapa, els 24 bars i restaurants participants del Prat, donant rellevà ncia a un producte de primera del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Â
"Després de l’èxit de l’anterior edició, l’objectiu de #QuintoTapa2022 és donar vida de nou a una important activitat tant per l’economia de la ciutat, com per la comarca, amb el producte estrella de les cuines de la ciutat, el Pota Blava, i al que s’afegeixen les verdures de temporada del nostre territori, apropant-nos una alimentació més saludable i sostenible", expliquen els organitzadors en un comunicat.
El Pota Blava, primer pollastre amb IGP a Espanya, té un plomatge viu, una cresta amb 5 o 6 puntes i unes cuixes sense plomes i allargades amb un color blau pissarrós. La seva criança és única: criat en granja, amb espai suficient pel seu creixement, i una alimentació de qualitat. "Quan surt de la cassola, el resultat és espectacular, amb una carn fina i melosa, un gust i sabor persistents, rica en proteïnes i pocs greixos", remarquen les mateixes fonts.
En aquesta edició, el preu de l’oferta varia, amb l’objectiu de millorar la qualitat gastronòmica de la ruta. La tapa Pota Blava tindrà un cost de 4 euros i la tapa de la casa, de 3,5 euros. Ambdues opcions inclouen la beguda Quinto Magna, a més de poder gaudir de les propostes amb vins DO Penedès.
Aquest any, el QuintoTapa torna amb el sistema de vot online a quintotapa.cat per escollir les millors tapes de la ruta gastronòmica i el millor cambrer o cambrera.
Grà cies a la col·laboració del Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat, l’activitat comptarà amb un descompte especial, que s'aplica en el marc de les campanyes gastronòmiques i que ha passat d’un 10 a un 15% durant els dos darrers anys, com una acció que pretén donar suport al sector de la restauració. En les accions de promoció, el Consell assumeix una part del cost del producte, com una actuació de foment i promoció de la IGP Pollastre i Capó del Prat com a producte de qualitat agroalimentà ria amb el suport de l’Ajuntament del Prat i del Departament d’Acció Climà tica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.
Â
Â
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leÃdo y acepta las Normas de Participación y PolÃtica de Privacidad
Normas de Participación
PolÃtica de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.154