Jueves, 09 de Octubre de 2025

Actualizada

Jueves, 09 de Octubre de 2025 a las 17:34:29 horas

| 179
Viernes, 20 de Enero de 2023
CULTURA I OCI

Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica i Festa Major d'Hivern a Sant Vicenç dels Horts

A la programació destaca la 6a Mostra Internacional de Pastisseria, que aplegarà alguns dels pastissers i pastisseres més reconeguts del món que oferiran les seves creacions adreçades al gran públic

[Img #46234]Sant Vicenç celebra aquest cap de setmana la 39a edició de la Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, carregada d’activitats i parades, i la Festa Major d’Hivern, amb oci i cultura, amb una programació on destaca la 6a Mostra Internacional de Pastisseria, que aplegarà alguns dels pastissers i pastisseres més reconeguts del món, que oferiran les seves creacions adreçades al gran públic.

 

La carpa de la Mostra Internacional de Pastisseria estarà instal·lada a la plaça de la Vila. En ella s’hi duran a terme les demostracions i degustacions dels professionals que configuren el cartell, a més del concurs d’escoles de pastisseria i el lliurament dels Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts. El festival també té altre espais, com l’estand institucional de l’Ajuntament, on el cap de setmana es faran les demostracions de figures de sucre.

 

Els mestres pastissers que integren el programa són: Sara Accorroni i Bruno D’Angelis (campions del món de pastisseria el 2016), Rafael Aguilera (guanyador del Millor Panettone Artesà de Xocolata d’Espanya el 2021, i Premi Fava de Cacau els anys 2020, 21 i 22), Manuel Jara (jurat del Millor Mestre Pastisser d’Espanya el 2019 i 22), Pachi Larrea (guanyador de la Millor Coca de Sant Joan de Catalunya el 2020), Sofya Brdotyan, Adrià Aguilera, Adrià Rodón, Adrián Ciaurriz, Alexandra Navarro, Sènia Villalustre, Paula F. Repullés i la reconeguda escultora de figures de sucre Paula Rodrigues. Es tracta de perfils variats, amb trajectòries diverses, però que tenen en comú el seu indiscutible talent en el sector.

 

Els 13 professionals del cartell faran les seves demostracions dissabte i diumenge, en quatre sessions de matí i tarda. Damunt l’escenari i en un espai equipat per a l’ocasió, els pastissers i pastisseres prepararan les seves creacions, mostraran i exposaran tot el procés d’elaboració. En acabada cada sessió, el públic assistent podrà degustar les diferents propostes.

 

Paral·lelament, tant els matins com les tardes de dissabte i de diumenge, la dissenyadora de pastissos portuguesa Carla Rodrigues elaborarà les figures de sucre, que també estaran a disposició del públic. Aquest acte serà a l’estand institucional de l’Ajuntament.

 

A més de les demostracions dels professionals, la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts incorpora enguany el concurs d’escoles de pastisseria de Catalunya, on l’alumnat podrà elaborar les seves propostes i fer-se amb el guardó. Aquest acte es farà aquest divendres al matí, a la carpa de la Mostra i comptarà amb la participació de la Fundació Joviat (Manresa), Institut Dertosa (Tortosa), ESHOB (Barcelona), Institut Cavall Bernat (Terrassa), Institut Martí Dot (Sant Feliu de Llobregat) i Institut Bisbe Sivila (Calella).

 

La Mostra també té els seus premis. Es tracta dels Guardons Fava de Cacau – Sant Vicenç dels Horts, que distingeixen les 50 millors pastisseries de Catalunya, amb un jurat coordinat per l’especialista Marc Balaguer i integrat per professionals que no disposen de pastisseria en propietat. A més de reconèixer les 50 millors pastisseries del país, els Premis Fava de Cacau tenen altres quatre categories, distingides amb el guardó especial de Fava d’Or: a la pastisseria més innovadora, a la que té més història, al producte singular i a la millor pastisseria de cadascun dels set àmbits territorials. La gala de lliurament dels premis serà dissabte 21 a les 21h., a la carpa de la Mostra.

 

A la 39a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica s’inaugurarà també l’Espai Josep Lladonosa, un equipament expositiu i d’activitats al voltant de la cuina tradicional catalana, a partir de l’obra que el cuiner Josep Lladonosa ha llegat a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.

 

L’Espai Lladonosa s’ubica al Casal Cultural i Cívic Virgínia Amposta i consta d’una àrea d’exposició permanent, i d’una aula de cuina on s’organitzen activitats gastronòmiques que tenen com a eix la cuina tradicional catalana i les aportacions que hi ha fet el xef Lladonosa.

 

L’àrea d’exposició permanent s’organitza en dos àmbits. Una part està dedicada a explicar la identitat, les eines i els orígens de la cuina catalana i té un caràcter interactiu i tecnològic amb audiovisual i pantalles tàctils. A continuació el visitant trobarà una part més escenogràfica, i centrada en explicar la vida i obra d’en Josep Lladonosa i en mostrar el seu llegat.

 

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.154

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.