EL PRAT
La collita de la carxofa es redueix un 80% per les gelades
Tot i així, des de la Cooperativa Agrícola del Prat asseguren que la qualitat es manté intacta
![[Img #46628]](https://elfar.cat/upload/images/02_2023/5979_img_2304.jpg)
Passades dues setmanes de les gelades que van patir els camps de conreu de la zona baixa del Delta del Llobregat, des la Cooperativa Agrícola del Prat certifiquen que l’afectació a la collita de carxofa arriba al 80% de la producció prevista per aquesta època de l’any. "Les gelades han malmès bona part de les plantes que hauran de tornar a rebrotar cap a la primavera si no hi ha cap circumstància climatològica adversa", remarquen en un comunicat.
Les mateixes fonts asseguren que les carxoferes que s’han salvat de l’impacte del fred, i que estaven més tapades dins de la plantació quan va gelar, mantenen la seva qualitat, sabor i tendresa, i són les que actualment es troben a botigues, mercats i restaurants.
Ara bé, el fet de reduir-se la collita en un 80% ha provocat que en una època de gran demanda de carxofa com és el mes de febrer el preu d’aquesta verdura s’hagi encarit respecte les darreres setmanes. El president de la Cooperativa Agrícola del Prat, Agustí García, explica que “ara mateix hi ha molta demanda però no hi ha suficient Carxofa Prat, per això han apujat els preus". Reconeix que per als agricultors hagués sigut millor seguir collint cada dia per mantenir un preu de 2 euros el kilo i no, com els està passant ara, de deixar de collir carxofa per què ha quedat malmesa. "Ara mateix no collim ni la quarta part de kilos que hauríem de collir en un moment de màxima producció com és el mes de febrer", lamenta.
![[Img #46628]](https://elfar.cat/upload/images/02_2023/5979_img_2304.jpg)
Passades dues setmanes de les gelades que van patir els camps de conreu de la zona baixa del Delta del Llobregat, des la Cooperativa Agrícola del Prat certifiquen que l’afectació a la collita de carxofa arriba al 80% de la producció prevista per aquesta època de l’any. "Les gelades han malmès bona part de les plantes que hauran de tornar a rebrotar cap a la primavera si no hi ha cap circumstància climatològica adversa", remarquen en un comunicat.
Les mateixes fonts asseguren que les carxoferes que s’han salvat de l’impacte del fred, i que estaven més tapades dins de la plantació quan va gelar, mantenen la seva qualitat, sabor i tendresa, i són les que actualment es troben a botigues, mercats i restaurants.
Ara bé, el fet de reduir-se la collita en un 80% ha provocat que en una època de gran demanda de carxofa com és el mes de febrer el preu d’aquesta verdura s’hagi encarit respecte les darreres setmanes. El president de la Cooperativa Agrícola del Prat, Agustí García, explica que “ara mateix hi ha molta demanda però no hi ha suficient Carxofa Prat, per això han apujat els preus". Reconeix que per als agricultors hagués sigut millor seguir collint cada dia per mantenir un preu de 2 euros el kilo i no, com els està passant ara, de deixar de collir carxofa per què ha quedat malmesa. "Ara mateix no collim ni la quarta part de kilos que hauríem de collir en un moment de màxima producció com és el mes de febrer", lamenta.





Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.81