CULTURA I OCI
El Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet bat rècords de participació
Ha comptat amb l'assistència de 29 joves bà rmans de 19 escoles i establiments de tot Catalunya
![[Img #47863]](https://elfar.cat/upload/images/04_2023/8198_concurs-cocteleria-lh-1.jpg)
Â
El Renaissance Barcelona Fira Hotel va acollir ahir la 38a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet, en la qual han participat 29 concursants de 19 escoles d’hostaleria i establiments de Catalunya, "un rècord de participació històric", segons fonts municipals. Entre els participants hi havia dos alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.
Els participants han elaborat i explicat un còctel pre-dinner (aperitiu) i l’han servit en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA). Â
Â
Els concursants van rebre dos tipus de puntuació per part d’un jurat format per 14 professionals de diferents sectors relacionats amb la cocteleria, la formació, la gastronomia i l’hostaleria en general. Una valoració tècnica, que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final i una altra de degustació, que s’encarrega de valorar l’aroma, el sabor i la vistositat. Â
Â
Els guanyadors de les diferents categories han sigut:
Â
-Sandra Solé Fraguas, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, primera classificada, Premi Memorial Jordi Estadella. Â
-Emilio Ernesto Rosales Marroquin, del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, segon classificat.
-Lisken Kadid Villegas Folleco, de l’Escola de Restauració Santa Coloma (Grameimpuls), tercer classificat.
-Pol Bermejo, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), Premi Destresa Josep Maria Gotarda Quintilla. Â
-Néstor Alfonso Baez Jiménez, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, millor classificat en Degustació, Premi Club del Barman de Catalunya.
-Sandra Solé Fraguas, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, millor classificada menor de 21 anys, premi atorgat pel Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.
Â
Durant el concurs, els participants van poder gaudir d’una demostració de cocteleria, a cà rrec de José Nuñez, propietari de Mizuwari Cocktail Bar de L’Hospitalet. Â
Â
El concurs, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, "posa en valor les tècniques de cocteleria i els sabors més originals de les noves tendències en el món del còctel i és un referent consolidat per als professionals del sector a Catalunya. Molts dels guanyadors i participants en aquest esdeveniment treballen actualment en els millors locals del sector", expliquen des del consistori.
Â
El certamen s’emmarca en els projectes de l’Ajuntament destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destà turÃstic gastronòmic.Â
Â
El Renaissance Barcelona Fira Hotel va acollir ahir la 38a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet, en la qual han participat 29 concursants de 19 escoles d’hostaleria i establiments de Catalunya, "un rècord de participació històric", segons fonts municipals. Entre els participants hi havia dos alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.
Els participants han elaborat i explicat un còctel pre-dinner (aperitiu) i l’han servit en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA). Â
Â
Els concursants van rebre dos tipus de puntuació per part d’un jurat format per 14 professionals de diferents sectors relacionats amb la cocteleria, la formació, la gastronomia i l’hostaleria en general. Una valoració tècnica, que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final i una altra de degustació, que s’encarrega de valorar l’aroma, el sabor i la vistositat. Â
Â
Els guanyadors de les diferents categories han sigut:
Â
-Sandra Solé Fraguas, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, primera classificada, Premi Memorial Jordi Estadella. Â
-Emilio Ernesto Rosales Marroquin, del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, segon classificat.
-Lisken Kadid Villegas Folleco, de l’Escola de Restauració Santa Coloma (Grameimpuls), tercer classificat.
-Pol Bermejo, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), Premi Destresa Josep Maria Gotarda Quintilla. Â
-Néstor Alfonso Baez Jiménez, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, millor classificat en Degustació, Premi Club del Barman de Catalunya.
-Sandra Solé Fraguas, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, millor classificada menor de 21 anys, premi atorgat pel Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.
Â
Durant el concurs, els participants van poder gaudir d’una demostració de cocteleria, a cà rrec de José Nuñez, propietari de Mizuwari Cocktail Bar de L’Hospitalet. Â
Â
El concurs, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, "posa en valor les tècniques de cocteleria i els sabors més originals de les noves tendències en el món del còctel i és un referent consolidat per als professionals del sector a Catalunya. Molts dels guanyadors i participants en aquest esdeveniment treballen actualment en els millors locals del sector", expliquen des del consistori.
Â
El certamen s’emmarca en els projectes de l’Ajuntament destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destà turÃstic gastronòmic.Â
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leÃdo y acepta las Normas de Participación y PolÃtica de Privacidad
Normas de Participación
PolÃtica de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.98