Domingo, 07 de Septiembre de 2025

Actualizada

Domingo, 07 de Septiembre de 2025 a las 10:22:36 horas

| 254
Lunes, 24 de Abril de 2023
CULTURA I OCI

El Concurs de Cocteleria Ciutat de L’Hospitalet bat rècords de participació

Ha comptat amb l'assistència de 29 joves bàrmans de 19 escoles i establiments de tot Catalunya

[Img #47863]

 

El Renaissance Barcelona Fira Hotel va acollir ahir la 38a edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet, en la qual han participat 29 concursants de 19 escoles d’hostaleria i establiments de Catalunya, "un rècord de participació històric", segons fonts municipals. Entre els participants hi havia dos alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.


Els participants han elaborat i explicat un còctel pre-dinner (aperitiu) i l’han servit  en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA).  
 
Els concursants van rebre dos tipus de puntuació per part d’un jurat format per 14 professionals de diferents sectors relacionats amb la cocteleria, la formació, la gastronomia i l’hostaleria en general. Una valoració tècnica, que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final i una altra de degustació, que s’encarrega de valorar l’aroma, el sabor i la vistositat.  
 
Els guanyadors de les diferents categories han sigut:
 
-Sandra Solé Fraguas, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, primera classificada, Premi Memorial Jordi Estadella.  
-Emilio Ernesto Rosales Marroquin, del Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, segon classificat.
-Lisken Kadid Villegas Folleco, de l’Escola de Restauració Santa Coloma (Grameimpuls), tercer classificat.
-Pol Bermejo, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), Premi Destresa Josep Maria Gotarda Quintilla.  
-Néstor Alfonso Baez Jiménez, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, millor classificat en Degustació, Premi Club del Barman de Catalunya.
-Sandra Solé Fraguas, de l’Institut de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, millor classificada menor de 21 anys, premi atorgat pel Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet.
 
Durant el concurs, els participants van poder gaudir d’una demostració de cocteleria, a càrrec de José Nuñez, propietari de Mizuwari Cocktail Bar de L’Hospitalet.  
 
El concurs, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, "posa en valor les tècniques de cocteleria i els sabors més originals de les noves tendències en el món del còctel i és un referent consolidat per als professionals del sector a Catalunya. Molts dels guanyadors i participants en aquest esdeveniment treballen actualment en els millors locals del sector", expliquen des del consistori.
 
El certamen s’emmarca en els projectes de l’Ajuntament destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic. 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.98

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.