EL PRAT
L'exposició 'Menja. Actua. Impacta' de Fundesplai rep una distinció estatal
Ha estat premiada per l’Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición per la promoció de l'alimentació saludable i sostenible
![[Img #48280]](https://elfar.cat/upload/images/05_2023/4868_fundesplai.jpg)
L’Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (ASEAN) ha atorgat el Premi Estratègia NAOS (Nutrició, Activitat Física i prevenció de l’Obesitat) a la promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit familiar i comunitari a l’exposició Menja. Actua. Impacta de Fundesplai i el programa educatiu que l’acompanya. Amb el Premi Estratègia NAOS, el Ministerio de Consumo i l’Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN), reconeixen "l’extraordinària tasca que està desenvolupant Fundesplai per promoure l’alimentació saludable en l’àmbit familiar i comunitari".
El jurat del reconegut Premi NAOS destaca el "rigor i la innovadora manera d’abordar l’àmbit de l’alimentació saludable i sostenible amb l’objectiu d’incrementar el grau de compromís de la ciutadania, i en especial de la població infantil i juvenil".
Per a la XVI edició dels premis Estrategia NAOS, AESAN ha rebut 78 candidatures de les quals 47 van ser seleccionades com a finalistes. Finalment, el jurat ha decidit concedir set premis en set categories amb l’objectiu de donar visibilitat a programes i iniciatives públiques i privades que promoguin l’alimentació saludable, fomentin la pràctica de l’activitat física regular i facin front a la obesitat, especialment infantil.
L’exposició immersiva Menja. Actua. Impacta, ubicada a la seu de Fundesplai al Prat, aborda els grans reptes de l’alimentació i des de la seva inauguració, al novembre de 2021, ja han passat desenes de milers de persones entre alumnes d’escoles, instituts, universitats, grups i famílies. L'any 2022 la van visitar més de 30.000 persones i es mantindrà oberta fins al desembre del 2023.
Aquest guardó se suma a altres tres que ja ha rebut des de la seva inauguració. El 27 de gener del 2023 el Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC) va atorgar el XI Premi CCNIEC a Fundesplai per la seva tasca en l’educació sobre alimentació sostenible i saludable.
El 25 de novembre del 2022 del Departament de Salut va lliurar a aquesta iniciativa el primer premi de Promoció de la Salut i l’Alimentació Saludable a l’Àmbit Comunitari de la XV Jornada PAAS (Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable).
També la comunitat Slow Food Barcelona, que comparteixen els valors del moviment internacional Slow Food, va reconèixer l'exposició amb el Premi Responsabilitat Gastronòmica en la categoria d'Iniciativa Responsable de la comunitat: producció alimentària neta, bon i justa.
Menja. Actua. Impacta ocupa més de 1.500 m2 i està situada a l’espai multifuncional de la seu de Fundesplai. L’exposició proposa, d’una manera immersiva i interactiva, un viatge de descoberta dels greus efectes que la nostra manera de menjar té sobre la nostra salut i la del planeta, però també de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.
Durant el recorregut de l’exposició es plantegen els grans reptes de l’alimentació sostenible: el malbaratament alimentari, la reducció del consum de proteïna animal, el consum de productes de proximitat i de temporada, els riscos per la salut del consum d’ultraprocessats i la reducció del consum d’envasos, especialment del plàstic.
L’exposició pot combinar-se amb diverses activitats per gaudir d’una jornada de descoberta del Delta del Llobregat. Per exemple: visitant els Espais Naturals, el CRAM (Centre de Recuperació d´Animals Marins), el Parc Agrari, etc.
Menja. Actua. Impacta també és un programa educatiu dirigit a escoles i centres de lleure. El programa proposa visites adaptades a l’exposició i tallers amb propostes d’experimentació, jocs i enigmes centrats en descobrir aspectes de l’alimentació que van des de la salut, la ciència, l’art, etc.
A més, l’exposició inclou a les seves instal·lacions dues escapes room també relacionades amb l’educació sostenible i saludable. Escape Food 2050 destinada a un públic adult i Escape Food Junior per a públic familiar
L’exposició forma part de les diferents iniciatives que Fundesplai està promovent els cursos 2021-22 i 2022-23 per educar sobre una alimentació saludable i sostenible. En aquest sentit, cal destacar Menjar Canvia el Món, una proposta educativa pel dret a l’alimentació saludable i sostenible que inclou activitats, tallers, recursos, etc. per sensibilitzar sobre aquest tema als més de 160.000 participants dels programes escolars, de centres d’esplais i altres espais educatius de Fundesplai.
![[Img #48280]](https://elfar.cat/upload/images/05_2023/4868_fundesplai.jpg)
L’Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (ASEAN) ha atorgat el Premi Estratègia NAOS (Nutrició, Activitat Física i prevenció de l’Obesitat) a la promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit familiar i comunitari a l’exposició Menja. Actua. Impacta de Fundesplai i el programa educatiu que l’acompanya. Amb el Premi Estratègia NAOS, el Ministerio de Consumo i l’Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN), reconeixen "l’extraordinària tasca que està desenvolupant Fundesplai per promoure l’alimentació saludable en l’àmbit familiar i comunitari".
El jurat del reconegut Premi NAOS destaca el "rigor i la innovadora manera d’abordar l’àmbit de l’alimentació saludable i sostenible amb l’objectiu d’incrementar el grau de compromís de la ciutadania, i en especial de la població infantil i juvenil".
Per a la XVI edició dels premis Estrategia NAOS, AESAN ha rebut 78 candidatures de les quals 47 van ser seleccionades com a finalistes. Finalment, el jurat ha decidit concedir set premis en set categories amb l’objectiu de donar visibilitat a programes i iniciatives públiques i privades que promoguin l’alimentació saludable, fomentin la pràctica de l’activitat física regular i facin front a la obesitat, especialment infantil.
L’exposició immersiva Menja. Actua. Impacta, ubicada a la seu de Fundesplai al Prat, aborda els grans reptes de l’alimentació i des de la seva inauguració, al novembre de 2021, ja han passat desenes de milers de persones entre alumnes d’escoles, instituts, universitats, grups i famílies. L'any 2022 la van visitar més de 30.000 persones i es mantindrà oberta fins al desembre del 2023.
Aquest guardó se suma a altres tres que ja ha rebut des de la seva inauguració. El 27 de gener del 2023 el Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans (CCNIEC) va atorgar el XI Premi CCNIEC a Fundesplai per la seva tasca en l’educació sobre alimentació sostenible i saludable.
El 25 de novembre del 2022 del Departament de Salut va lliurar a aquesta iniciativa el primer premi de Promoció de la Salut i l’Alimentació Saludable a l’Àmbit Comunitari de la XV Jornada PAAS (Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable).
També la comunitat Slow Food Barcelona, que comparteixen els valors del moviment internacional Slow Food, va reconèixer l'exposició amb el Premi Responsabilitat Gastronòmica en la categoria d'Iniciativa Responsable de la comunitat: producció alimentària neta, bon i justa.
Menja. Actua. Impacta ocupa més de 1.500 m2 i està situada a l’espai multifuncional de la seu de Fundesplai. L’exposició proposa, d’una manera immersiva i interactiva, un viatge de descoberta dels greus efectes que la nostra manera de menjar té sobre la nostra salut i la del planeta, però també de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.
Durant el recorregut de l’exposició es plantegen els grans reptes de l’alimentació sostenible: el malbaratament alimentari, la reducció del consum de proteïna animal, el consum de productes de proximitat i de temporada, els riscos per la salut del consum d’ultraprocessats i la reducció del consum d’envasos, especialment del plàstic.
L’exposició pot combinar-se amb diverses activitats per gaudir d’una jornada de descoberta del Delta del Llobregat. Per exemple: visitant els Espais Naturals, el CRAM (Centre de Recuperació d´Animals Marins), el Parc Agrari, etc.
Menja. Actua. Impacta també és un programa educatiu dirigit a escoles i centres de lleure. El programa proposa visites adaptades a l’exposició i tallers amb propostes d’experimentació, jocs i enigmes centrats en descobrir aspectes de l’alimentació que van des de la salut, la ciència, l’art, etc.
A més, l’exposició inclou a les seves instal·lacions dues escapes room també relacionades amb l’educació sostenible i saludable. Escape Food 2050 destinada a un públic adult i Escape Food Junior per a públic familiar
L’exposició forma part de les diferents iniciatives que Fundesplai està promovent els cursos 2021-22 i 2022-23 per educar sobre una alimentació saludable i sostenible. En aquest sentit, cal destacar Menjar Canvia el Món, una proposta educativa pel dret a l’alimentació saludable i sostenible que inclou activitats, tallers, recursos, etc. per sensibilitzar sobre aquest tema als més de 160.000 participants dels programes escolars, de centres d’esplais i altres espais educatius de Fundesplai.





Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.81