VILADECANS
El tomà quet cherry es converteix en protagonista d’una ruta gastronòmica
Una festa va servir per presentar les vint propostes culinà ries on aquest producte és l’ingredient principal i que s’inclouen en la carta i el menú d'una desena de restaurants locals
![[Img #49107]](https://elfar.cat/upload/images/07_2023/632_festa-del-cherry-3.jpg)
La Cooperativa AgrÃcola i el Gremi d'Hostaleria de Viladecans, amb l’impuls de l’Ajuntament, organitzen la Ruta Gastronòmica del Cherry de Viladecans que tindrà lloc durant el mes de juliol. Deu restaurants oferiran dues receptes cadascun, de creació pròpia, a la seva carta i menú. A més, una quinzena de comerços de la ciutat també formen part d’aquesta ruta i comercialitzaran el tomà quet de quatre productors durant tota la temporada.
Â
Els jardins de Magdalena Modolell van acollir aquest passat dijous la festa d’inici de la Ruta. Els ciutadans que s’hi van apropar van poder gaudir d’un tast de les vint propostes culinà ries on aquest petit tomà quet era l’ingredient principal. Les tapes van estar maridades amb la cervesa artesana de The Rolling Beer i refrescos, mentre que la festa va ser amenitzada amb la música del grup de versions de pop rock espanyol 37 grados.
Â
Els comensals de la ruta gastronòmica podran degustar torrades d'alvocat, salmó, formatge feta i tomà quet cherry, Iogurt de tomà quet amb sardina fumada, alfà brega i tomà quet cherry o éclair farcit de carabassó, maionesa de tonyina i tomà quet cherry, entre altres plats. El president del Gremi d'Hostaleria, Mingo Morilla, va voler destacar "la col·laboració estreta entre els establiments i cuiners en aquesta iniciativa, envers fer una proposta gastronòmica valorant els productes de la ciutat".
Â
Segons expliquen des de l'Ajuntament de Viladecans, l'objectiu d'aquesta iniciativa és que la ciutadania compri i consumeixi el cherry, "impulsant aixà la producció local i de proximitat". El cherry es cultiva al Parc Agrari del Baix Llobregat i és un dels productes estrella dels camps viladecanencs per la seva qualitat i sabor. De forma allargada, ha passat a ser el cultiu principal de la zona, ja que s'ha adaptat molt bé a les caracterÃstiques agrà ries. La salinitat i la duresa de l'aigua de la comarca són ideals pels tomà quets perquè surten més dolços "i converteixen al cherry de Viladecans en un tomà quet únic i exquisit", remarquen les mateixes fonts.
Â
"Ens impliquem per orgull, és un producte nostre i de gran qualitat, forma part de la cuina i la cultura valorar productes tan nostres", ha manifestat Morilla, tot afegint que també s'impliquen "per estima" ja que "la zona agrà ria forma part del paisatge de la ciutat i és una sort tenir aquest producte en les nostres cuines". A més, es tracta d'un cultiu innovador amb una llarga producció, que va des del maig i fins al desembre.
Â
La distribució del cherry aposta per la sostenibilitat, ja que es fa en capses de cartó i lliure de plà stics. Cada restaurant participant en la ruta gastronòmica té un distintiu a la porta de l'establiment i una icona del cherry al costat dels plats que el porten. Mentre duri la temporada d'aquesta fruita, els restaurants podran continuar oferint les propostes de la ruta en la seva oferta gastronòmica. La llista completa dels comerços i restaurants, aixà com la descripció dels plats, es pot consultar a https://www.viladecans.cat/ca/cherryviladecans.
Â
La Cooperativa AgrÃcola i el Gremi d'Hostaleria de Viladecans, amb l’impuls de l’Ajuntament, organitzen la Ruta Gastronòmica del Cherry de Viladecans que tindrà lloc durant el mes de juliol. Deu restaurants oferiran dues receptes cadascun, de creació pròpia, a la seva carta i menú. A més, una quinzena de comerços de la ciutat també formen part d’aquesta ruta i comercialitzaran el tomà quet de quatre productors durant tota la temporada.
Â
Els jardins de Magdalena Modolell van acollir aquest passat dijous la festa d’inici de la Ruta. Els ciutadans que s’hi van apropar van poder gaudir d’un tast de les vint propostes culinà ries on aquest petit tomà quet era l’ingredient principal. Les tapes van estar maridades amb la cervesa artesana de The Rolling Beer i refrescos, mentre que la festa va ser amenitzada amb la música del grup de versions de pop rock espanyol 37 grados.
Â
Els comensals de la ruta gastronòmica podran degustar torrades d'alvocat, salmó, formatge feta i tomà quet cherry, Iogurt de tomà quet amb sardina fumada, alfà brega i tomà quet cherry o éclair farcit de carabassó, maionesa de tonyina i tomà quet cherry, entre altres plats. El president del Gremi d'Hostaleria, Mingo Morilla, va voler destacar "la col·laboració estreta entre els establiments i cuiners en aquesta iniciativa, envers fer una proposta gastronòmica valorant els productes de la ciutat".
Â
Segons expliquen des de l'Ajuntament de Viladecans, l'objectiu d'aquesta iniciativa és que la ciutadania compri i consumeixi el cherry, "impulsant aixà la producció local i de proximitat". El cherry es cultiva al Parc Agrari del Baix Llobregat i és un dels productes estrella dels camps viladecanencs per la seva qualitat i sabor. De forma allargada, ha passat a ser el cultiu principal de la zona, ja que s'ha adaptat molt bé a les caracterÃstiques agrà ries. La salinitat i la duresa de l'aigua de la comarca són ideals pels tomà quets perquè surten més dolços "i converteixen al cherry de Viladecans en un tomà quet únic i exquisit", remarquen les mateixes fonts.
Â
"Ens impliquem per orgull, és un producte nostre i de gran qualitat, forma part de la cuina i la cultura valorar productes tan nostres", ha manifestat Morilla, tot afegint que també s'impliquen "per estima" ja que "la zona agrà ria forma part del paisatge de la ciutat i és una sort tenir aquest producte en les nostres cuines". A més, es tracta d'un cultiu innovador amb una llarga producció, que va des del maig i fins al desembre.
Â
La distribució del cherry aposta per la sostenibilitat, ja que es fa en capses de cartó i lliure de plà stics. Cada restaurant participant en la ruta gastronòmica té un distintiu a la porta de l'establiment i una icona del cherry al costat dels plats que el porten. Mentre duri la temporada d'aquesta fruita, els restaurants podran continuar oferint les propostes de la ruta en la seva oferta gastronòmica. La llista completa dels comerços i restaurants, aixà com la descripció dels plats, es pot consultar a https://www.viladecans.cat/ca/cherryviladecans.
Â
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leÃdo y acepta las Normas de Participación y PolÃtica de Privacidad
Normas de Participación
PolÃtica de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.175