Lunes, 06 de Octubre de 2025

Actualizada

Lunes, 06 de Octubre de 2025 a las 19:05:30 horas

| 252
Lunes, 10 de Julio de 2023
VILADECANS

El tomàquet cherry es converteix en protagonista d’una ruta gastronòmica

Una festa va servir per presentar les vint propostes culinàries on aquest producte és l’ingredient principal i que s’inclouen en la carta i el menú d'una desena de restaurants locals

[Img #49107]

La Cooperativa Agrícola i el Gremi d'Hostaleria de Viladecans, amb l’impuls de l’Ajuntament, organitzen la Ruta Gastronòmica del Cherry de Viladecans que tindrà lloc durant el mes de juliol. Deu restaurants oferiran dues receptes cadascun, de creació pròpia, a la seva carta i menú. A més, una quinzena de comerços de la ciutat també formen part d’aquesta ruta i comercialitzaran el tomàquet de quatre productors durant tota la temporada.

 

Els jardins de Magdalena Modolell van acollir aquest passat dijous la festa d’inici de la Ruta. Els ciutadans que s’hi van apropar van poder gaudir d’un tast de les vint propostes culinàries on aquest petit tomàquet era l’ingredient principal. Les tapes van estar maridades amb la cervesa artesana de The Rolling Beer i refrescos, mentre que la festa va ser amenitzada amb la música del grup de versions de pop rock espanyol 37 grados.

 

Els comensals de la ruta gastronòmica podran degustar torrades d'alvocat, salmó, formatge feta i tomàquet cherry, Iogurt de tomàquet amb sardina fumada, alfàbrega i tomàquet cherry o éclair farcit de carabassó, maionesa de tonyina i tomàquet cherry, entre altres plats. El president del Gremi d'Hostaleria, Mingo Morilla, va voler destacar "la col·laboració estreta entre els establiments i cuiners en aquesta iniciativa, envers fer una proposta gastronòmica valorant els productes de la ciutat".

 

Segons expliquen des de l'Ajuntament de Viladecans, l'objectiu d'aquesta iniciativa és que la ciutadania compri i consumeixi el cherry, "impulsant així la producció local i de proximitat". El cherry es cultiva al Parc Agrari del Baix Llobregat i és un dels productes estrella dels camps viladecanencs per la seva qualitat i sabor. De forma allargada, ha passat a ser el cultiu principal de la zona, ja que s'ha adaptat molt bé a les característiques agràries. La salinitat i la duresa de l'aigua de la comarca són ideals pels tomàquets perquè surten més dolços "i converteixen al cherry de Viladecans en un tomàquet únic i exquisit", remarquen les mateixes fonts.

 

"Ens impliquem per orgull, és un producte nostre i de gran qualitat, forma part de la cuina i la cultura valorar productes tan nostres", ha manifestat Morilla, tot afegint que també s'impliquen "per estima" ja que "la zona agrària forma part del paisatge de la ciutat i és una sort tenir aquest producte en les nostres cuines". A més, es tracta d'un cultiu innovador amb una llarga producció, que va des del maig i fins al desembre.

 

La distribució del cherry aposta per la sostenibilitat, ja que es fa en capses de cartó i lliure de plàstics. Cada restaurant participant en la ruta gastronòmica té un distintiu a la porta de l'establiment i una icona del cherry al costat dels plats que el porten. Mentre duri la temporada d'aquesta fruita, els restaurants podran continuar oferint les propostes de la ruta en la seva oferta gastronòmica. La llista completa dels comerços i restaurants, així com la descripció dels plats, es pot consultar a https://www.viladecans.cat/ca/cherryviladecans.

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.175

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.