EL PRAT
La Cooperativa AgrÃcola crea un segell de qualitat per identificar els seus calçots
Amb aquest distintiu es volen diferenciar de la resta i destacar que són quilòmetre zero
![[Img #52945]](https://elfar.cat/upload/images/03_2024/9674_calcots-del-prat.jpeg)
La Cooperativa AgrÃcola del Prat ha estrenat un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. El distintiu pretén diferenciar els calçots que es conreen a la zona amb la resta i identificar-los com a quilòmetre zero.Â
"Aquest segell assegura als consumidors que es tracta d’un producte fresc, sostenible, que ha estat collit en les darreres 24 hores i que no s’ha conservat en una cambra frigorÃfica", asseguren en un comunicat.
Â
Els calçots del Parc Agrari del Delta del Llobregat són d’una excel·lent qualitat grà cies al terreny en què es conreen. La terra d’aquesta zona és rica en minerals, ja que com tots els deltes és un sòl d’al·luvió, que ha anat acumulant material sedimentari durant molts anys i ha generat unes terres riques en minerals i de gran fertilitat.
Â
Això afavoreix la gran qualitat de les hortalisses que s’hi conreen, que es caracteritzen per la seva dolçor i tendresa, i el calçot no n’és una excepció.Â
Â
La Cooperativa AgrÃcola del Prat comercialitza, a més, la crema de calçots que elabora amb els excedents de calçot de la temporada anterior. Ho fa juntament amb l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que elabora conserves vegetals compromeses amb la sostenibilitat i la justÃcia social.Â
Â
Al seu obrador crea patés vegetals, melmelades i cremes amb verdures de proximitat descartades del circuit comercial per ser imperfectes, per caigudes de preu o per excedents de producció.Â
Â
La Cooperativa vol lluitar aixà contra el malbaratament alimentari i donar-li una segona vida a aquests calçots.Â
La Cooperativa AgrÃcola del Prat ha estrenat un segell de qualitat per comercialitzar els seus calçots. El distintiu pretén diferenciar els calçots que es conreen a la zona amb la resta i identificar-los com a quilòmetre zero.Â
"Aquest segell assegura als consumidors que es tracta d’un producte fresc, sostenible, que ha estat collit en les darreres 24 hores i que no s’ha conservat en una cambra frigorÃfica", asseguren en un comunicat.
Â
Els calçots del Parc Agrari del Delta del Llobregat són d’una excel·lent qualitat grà cies al terreny en què es conreen. La terra d’aquesta zona és rica en minerals, ja que com tots els deltes és un sòl d’al·luvió, que ha anat acumulant material sedimentari durant molts anys i ha generat unes terres riques en minerals i de gran fertilitat.
Â
Això afavoreix la gran qualitat de les hortalisses que s’hi conreen, que es caracteritzen per la seva dolçor i tendresa, i el calçot no n’és una excepció.Â
Â
La Cooperativa AgrÃcola del Prat comercialitza, a més, la crema de calçots que elabora amb els excedents de calçot de la temporada anterior. Ho fa juntament amb l’entitat social Espigoladors a través de la seva marca Es-Imperfect, que elabora conserves vegetals compromeses amb la sostenibilitat i la justÃcia social.Â
Â
Al seu obrador crea patés vegetals, melmelades i cremes amb verdures de proximitat descartades del circuit comercial per ser imperfectes, per caigudes de preu o per excedents de producció.Â
Â
La Cooperativa vol lluitar aixà contra el malbaratament alimentari i donar-li una segona vida a aquests calçots.Â
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leÃdo y acepta las Normas de Participación y PolÃtica de Privacidad
Normas de Participación
PolÃtica de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.146