Sábado, 08 de Noviembre de 2025

Actualizada

Viernes, 07 de Noviembre de 2025 a las 18:42:00 horas

| 227
Martes, 09 de Abril de 2024
L'HOSPITALET

Una trentena d’establiments participen a les rutes de tapes

La Primavera de Tapes obre el calendari de les rutes gastronòmiques en el marc de les Festes de Primavera

[Img #53507]

Coincidint amb la celebració de les Festes de Primavera, del 18 al 21 d’abril tindrà lloc una nova edició de la Primavera de Tapes, que enguany comptarà amb la participació de 29 establiments de la ciutat amb propostes de cuina tradicional, creatives i de fusió.

 

Enguany, s’han programat vuit rutes de tapes, uns esdeveniments gastronòmics que proposen a la ciutadania creacions culinàries amb un preu de quatre euros. 

 

Després de les Festes de Primavera, començaran les rutes de tapes als barris coincidint amb les festes majors. La primera serà Sant Josep de Tapes, del 16 al 19 de maig, i la seguiran la de Santa Eulàlia de Tapes, del 30 de maig al 2 de juny; Can Serra de Tapes i Collblanc-la Torrassa de Tapes, ambdues del 13 al 16 de juny; Pubilla Cases de Tapes, del 27 al 30 de juny, i, finalment, la Florida de Tapes, del 4 al 7 de juliol.

 

En totes les rutes hi ha un procés participatiu, en què la ciutadania pot votar la seva tapa preferida en la categoria de la Tapa més popular i entrar en el sorteig de diferents premis. D’altra banda, en el cas de la Primavera de Tapes, a més, un jurat professional decideix els guardonats en la categoria de la Tapa de millor qualitat gastronòmica, la Tapa més saborosa i la Tapa més creativa. Els premis es lliuraran en un acte el juliol.

 

La darrera ruta gastronòmica de l’any és A la tardor, platillos!, que tindrà lloc al novembre amb la participació d’establiments de tota la ciutat.


D’altra banda, enguany al Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de L’Hospitalet hi participaran 18 persones. El certamen, totalment consolidat entre els professionals del sector, arriba aquest any a la seva 39a edició. 

 

L’esdeveniment té com a objectiu posar en relleu l’oferta formativa que té el sector a tot Catalunya i la mestria de joves professionals i estudiants d’aquesta disciplina. Molts dels guanyadors i participants d’aquest concurs han passat a treballar en els millors locals del sector.

 

El certamen tindrà lloc el diumenge 21 d’abril al Renaissance Barcelona Fira Hotel, de l’Hospitalet, en el marc de les Festes de Primavera, amb la participació de 18 concursants d’11 escoles i cocteleries d’arreu de Catalunya. Dos dels concursants provenen del Centre de Formació d’Hostaleria de la ciutat.

 

Els participants hauran d’elaborar i explicar un còctel pre-dinner (aperitiu) i servir-lo en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA).
 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.1

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.