L'HOSPITALET
Una vintena de bàrmans participen al concurs de cocteleria Trofeu Ciutat de l’Hospitalet
Fernando Ruiz Valle, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), ha sigut el primer classificat del certamen
![[Img #53820]](https://elfar.cat/upload/images/04_2024/296_concurs-cocteleria-2-1.jpg)
Un total de 18 concursants d’11 escoles d’hosteleria de Catalunya han participat a la 39 edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de l’Hospitalet, que s’ha celebrat aquest cap de setmana. Entre els participants, hi havia dos alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria municipal de la ciutat.
Els concursants han elaborat i explicat un còctel pre-dinner (aperitiu) i l’han servit en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA).
Els participants han rebut dos tipus de puntuació: una valoració tècnica, que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final, i una altra de degustació, que s’encarrega de valorar l’aroma, el sabor i la vistositat.
El jurat està format per set professionals de diferents sectors relacionats amb la cocteleria, la formació, la gastronomia i l’hostaleria.
Fernando Ruiz Valle, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), ha estat el primer classificat, Premi Memorial Jordi Estadella. Aïda Fahmi Puerta, de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, ha estat segona classificada, i Alexander Canela Medina, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB), ha quedat en tercer lloc. A més, Fernando Ruiz Valle, ha rebut el Premi Destresa Josep Maria Gotarda Quintilla.
Alexander Canela Medina, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB), ha estat el millor classificat en Degustació, Premi Club del Barman de Catalunya; i Aïda Fahmi Puerta, de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, ha resultat la millor classificada menor de 21 anys, premi atorgat pel Centre de Formació d’Hostaleria de l’Hospitalet.
Durant el concurs, els participants i el públic assistent a l’esdeveniment han pogut gaudir d’una demostració de cocteleria, a càrrec de José Nuñez, propietari de Mizuwari Cocktail Bar de l’Hospitalet.
El certamen, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, posa en valor les tècniques de cocteleria i els sabors més originals de les noves tendències en el món del còctel i és un referent consolidat per als professionals del sector a Catalunya. Molts dels guanyadors i participants en aquest esdeveniment treballen actualment en els millors locals del sector.
Un total de 18 concursants d’11 escoles d’hosteleria de Catalunya han participat a la 39 edició del Concurs de Cocteleria per a Joves Professionals Trofeu Ciutat de l’Hospitalet, que s’ha celebrat aquest cap de setmana. Entre els participants, hi havia dos alumnes del Centre de Formació d’Hostaleria municipal de la ciutat.
Els concursants han elaborat i explicat un còctel pre-dinner (aperitiu) i l’han servit en quatre copes, amb set minuts de temps d’elaboració, d’acord amb les bases establertes per la International Bartenders Association (IBA).
Els participants han rebut dos tipus de puntuació: una valoració tècnica, que puntua la imatge del participant, la seva habilitat i el resultat final, i una altra de degustació, que s’encarrega de valorar l’aroma, el sabor i la vistositat.
El jurat està format per set professionals de diferents sectors relacionats amb la cocteleria, la formació, la gastronomia i l’hostaleria.
Fernando Ruiz Valle, de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), ha estat el primer classificat, Premi Memorial Jordi Estadella. Aïda Fahmi Puerta, de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, ha estat segona classificada, i Alexander Canela Medina, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB), ha quedat en tercer lloc. A més, Fernando Ruiz Valle, ha rebut el Premi Destresa Josep Maria Gotarda Quintilla.
Alexander Canela Medina, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB), ha estat el millor classificat en Degustació, Premi Club del Barman de Catalunya; i Aïda Fahmi Puerta, de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, ha resultat la millor classificada menor de 21 anys, premi atorgat pel Centre de Formació d’Hostaleria de l’Hospitalet.
Durant el concurs, els participants i el públic assistent a l’esdeveniment han pogut gaudir d’una demostració de cocteleria, a càrrec de José Nuñez, propietari de Mizuwari Cocktail Bar de l’Hospitalet.
El certamen, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet amb la col·laboració del Club del Barman i el Centre de Formació d’Hostaleria de L’Hospitalet, posa en valor les tècniques de cocteleria i els sabors més originals de les noves tendències en el món del còctel i és un referent consolidat per als professionals del sector a Catalunya. Molts dels guanyadors i participants en aquest esdeveniment treballen actualment en els millors locals del sector.
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.1