CULTURA I OCI
Arriba la tradicional Fira Avícola del Prat
El certament tindrà lloc els dies 29 i 30 de novembre i l’1 de desembre
![[Img #57328]](https://elfar.cat/upload/images/11_2024/5029_aa.jpeg)
La Granja de la Ricarda acollirà des d'aquest divendres i durant tot el cap de setmana la 51 edició de la Fira Avícola del Prat, un homenatge de la ciutat al Pota Blava, una espècie de pollastre que ha esdevingut un senyal d’identitat del municipi.
Els organitzadors calculen que més de 70.000 visitaran una mostra que presenta orgullosa els dos productes típics del Prat: el Pota Blava i les carxofes.
La fira serà, com sempre, l’espai on conèixer i reconèixer la tasca de la pagesia i els criadors i criadores del Delta, que han ajudat a transformar el territori i que, malgrat les dificultats, segueixen proveint les nostres taules d’aliments de qualitat i cuidant del nostre paisatge.
El Pavelló avícola, agrícola i ramader acostarà als visitants a les formes de viure i de treballar d’aquestes famílies mitjançant una col·lecció etnològica que, enguany, incorpora nous racons temàtics que permetran saber com s’elaborava el pa a casa, com era un menjador a les masies del Delta o com es transportaven les carxofes del camp al mercat, així com conèixer objectes que feien servir, com les eines per esmolar o els guarniments dels cavalls.
L’Espai gastronòmic oferirà novament propostes per a tot tipus de comensals. Els platillus són una oportunitat per tastar el pollastre amb pedigrí pratenc i les primeres carxofes Prat de la temporada cuinades amb l’expertesa de la restauració local. A més, gràcies a una novetat de l’edició anterior, es podrà conèixer la petjada ecològica de cada elaboració amb una calculadora que referma el compromís del certamen amb l’alimentació sostenible.
L’oferta gastronòmica es complementa amb els esmorzar de pagès i amb els arrossos i carxofes a la brasa, amb els quals l’ONG Una cima, Una sonrisa recapta diners per finançar una escola a Tanzània. A més a més del que es pot menjar a la pròpia Granja de la Ricarda, 19 restaurants del Prat oferiran a les seves cartes en el marc del Tasta el Pota Blava propostes elaborades especialment per a l’ocasió. També hi haurà el consolidat Menú Take Away, per emportar-se a casa dos plats amb pollastre raça Prat.
Els maridatges de Km 0 estaran garantits amb la 4a Fira de Vins, en què tres cellers del Prat i una desena de bodegues més oferiran propostes del territori per acompanyar els platillus o els embotits i formatges de petites produccions que, en el mateix espai, servirà El Jamonsito.
A més del bon menjar, al pavelló gastronòmic es podrà gaudir d’una programació que inclou showcookings amb xefs locals, tasts de vins, música i activitats infantils. I que enguany incorpora una novetat: el primer concurs mundial KIKIRIKÍ, una batalla d’interpretació de cant del gall Pota Blava que promet deixar-nos grans moments.
La Fira Avícola ha introduït algunes novetats que la faran més accessible perquè tothom en pugui gaudir de forma autònoma. Així, s’hi ha incorporat un servei, prèvia sol·licitud, de préstec d’elements d’ajuda i protecció, com cadires de rodes, protectors auditius i bucles magnètics.
Mostra d'entitats
En el marc de la Fira Avícola del Prat tornarà a desenvolupar-se la Mostra d’Entitats, que enguany arriba a la 22a edició. A la Mostra, les entitats i associacions de la ciutat es retrobaran per participar en aquest esdeveniment amb l’objectiu de donar a conèixer als pratencs i pratenques la tasca que fa cadascuna d’elles.
Com en anteriors edicions, es reuniran prop d’un centenar d’entitats i associacions de diferents àmbits (social, educatiu, esportiu i cultural), amb l’objectiu de compartir amb tota la ciutadania les seves activitats i els seus projectes, a la vegada que oferiran la possibilitat de participar-hi al llarg de tot l’any.
A la Mostra no només es trobaran els estands de les diferents entitats, sinó també un seguit d’activitats organitzades per elles mateixes.
La Granja de la Ricarda acollirà des d'aquest divendres i durant tot el cap de setmana la 51 edició de la Fira Avícola del Prat, un homenatge de la ciutat al Pota Blava, una espècie de pollastre que ha esdevingut un senyal d’identitat del municipi.
Els organitzadors calculen que més de 70.000 visitaran una mostra que presenta orgullosa els dos productes típics del Prat: el Pota Blava i les carxofes.
La fira serà, com sempre, l’espai on conèixer i reconèixer la tasca de la pagesia i els criadors i criadores del Delta, que han ajudat a transformar el territori i que, malgrat les dificultats, segueixen proveint les nostres taules d’aliments de qualitat i cuidant del nostre paisatge.
El Pavelló avícola, agrícola i ramader acostarà als visitants a les formes de viure i de treballar d’aquestes famílies mitjançant una col·lecció etnològica que, enguany, incorpora nous racons temàtics que permetran saber com s’elaborava el pa a casa, com era un menjador a les masies del Delta o com es transportaven les carxofes del camp al mercat, així com conèixer objectes que feien servir, com les eines per esmolar o els guarniments dels cavalls.
L’Espai gastronòmic oferirà novament propostes per a tot tipus de comensals. Els platillus són una oportunitat per tastar el pollastre amb pedigrí pratenc i les primeres carxofes Prat de la temporada cuinades amb l’expertesa de la restauració local. A més, gràcies a una novetat de l’edició anterior, es podrà conèixer la petjada ecològica de cada elaboració amb una calculadora que referma el compromís del certamen amb l’alimentació sostenible.
L’oferta gastronòmica es complementa amb els esmorzar de pagès i amb els arrossos i carxofes a la brasa, amb els quals l’ONG Una cima, Una sonrisa recapta diners per finançar una escola a Tanzània. A més a més del que es pot menjar a la pròpia Granja de la Ricarda, 19 restaurants del Prat oferiran a les seves cartes en el marc del Tasta el Pota Blava propostes elaborades especialment per a l’ocasió. També hi haurà el consolidat Menú Take Away, per emportar-se a casa dos plats amb pollastre raça Prat.
Els maridatges de Km 0 estaran garantits amb la 4a Fira de Vins, en què tres cellers del Prat i una desena de bodegues més oferiran propostes del territori per acompanyar els platillus o els embotits i formatges de petites produccions que, en el mateix espai, servirà El Jamonsito.
A més del bon menjar, al pavelló gastronòmic es podrà gaudir d’una programació que inclou showcookings amb xefs locals, tasts de vins, música i activitats infantils. I que enguany incorpora una novetat: el primer concurs mundial KIKIRIKÍ, una batalla d’interpretació de cant del gall Pota Blava que promet deixar-nos grans moments.
La Fira Avícola ha introduït algunes novetats que la faran més accessible perquè tothom en pugui gaudir de forma autònoma. Així, s’hi ha incorporat un servei, prèvia sol·licitud, de préstec d’elements d’ajuda i protecció, com cadires de rodes, protectors auditius i bucles magnètics.
Mostra d'entitats
En el marc de la Fira Avícola del Prat tornarà a desenvolupar-se la Mostra d’Entitats, que enguany arriba a la 22a edició. A la Mostra, les entitats i associacions de la ciutat es retrobaran per participar en aquest esdeveniment amb l’objectiu de donar a conèixer als pratencs i pratenques la tasca que fa cadascuna d’elles.
Com en anteriors edicions, es reuniran prop d’un centenar d’entitats i associacions de diferents àmbits (social, educatiu, esportiu i cultural), amb l’objectiu de compartir amb tota la ciutadania les seves activitats i els seus projectes, a la vegada que oferiran la possibilitat de participar-hi al llarg de tot l’any.
A la Mostra no només es trobaran els estands de les diferents entitats, sinó també un seguit d’activitats organitzades per elles mateixes.
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.23