L'HOSPITALET
L’Hospital de Bellvitge edita i lliura als seus pacients un llibre de receptes
Ha comptat amb la col·laboració de 12 prestigiosos xefs de Catalunya
![[Img #57730]](https://elfar.cat/upload/images/12_2024/8032_entrega-del-llibre-a-una-pacient-1.jpg)
L’Hospital Universitari de Bellvitge ha editat el llibre Receptes de salut, en el qual queden recollides per escrit i en fotografia les receptes que dotze prestigiosos xefs de Catalunya han enregistrat en vídeo de manera desinteressada al llarg de 2024 en el marc del projecte de l’Hospital de Bellvitge 12 mesos x la salut mental.
Aquestes receptes s’han anat donant a conèixer esglaonadament al llarg de l’any a través dels mitjans digitals i de les xarxes socials de l’Hospital de Bellvitge, i ara han quedat recollides en aquest llibre, que s’ha lliurat com a obsequi nadalenc, juntament amb un conjunt de productes d’higiene i cures corporals, a tots els pacients ingressats en llits d’hospitalització convencional.
Els xefs i les receptes incloses en el llibre són: Carme Ruscalleda (arròs amb vegetals i calamars); Ada Parellada (dip de verdures); Nil Dulcet (taco d’endívies amb crema de gorgonzola, nous i fruita de la passió); Daniel Brin (ou mimosa); Josep Lozano (verdures rostides al forn amb cigrons cruixents); Adriana Carcelén (carbassa Potimarrón); Sergio Andreu (ànec a la taronja a la nostra manera); Rafa Peña (lletons de vedella amb bolets de primavera); Xavier Pellicer (bacallà, pèsols i patata); Alexis Peñalver (bar de peix Hermòs), Germans Roca (cheesecake de xocolata Hacienda Victoria) i Jordi Bordas (magdalenes).
Totes les receptes proposades pels xefs han comptat amb l’assessorament clínic de professionals de l’Hospital de Bellvitge per tal de garantir el seu caràcter saludable i que puguin ser un recurs per a pacients i familiars per seguir una bona alimentació i gaudir de bona salut.
Les doctores M. del Pino Alonso i Susana Jiménez-Murcia, caps del Servei de Psiquiatria i del Servei de Psicologia Clínica de l’Hospital Universitari de Bellvitge, respectivament, expliquen que en les receptes s’han tingut en compte “no només els beneficis nutricionals, sinó també el poder dels colors, textures i aromes per despertar emocions positives". Segons remarquen, "està en les nostres mans transformar aquests plats en actes d’autocura, petits rituals que conviden a la calma, la presència i el gaudi”.
L’Hospital Universitari de Bellvitge ha desplegat el programa 12 mesos x la Salut Mental durant tot el 2024. Es tracta d'un seguit d’accions destinades a millorar la salut mental i el benestar emocional tant dels usuaris del centre com dels professionals i que han inclòs des de nous espais assistencials fins a activitats lligades a l’artteràpia, la lectura, o la creació d’un hort terapèutic, entre moltes d’altres.
La versió digital del llibre es pot descarregar en aquest enllaç.
L’Hospital Universitari de Bellvitge ha editat el llibre Receptes de salut, en el qual queden recollides per escrit i en fotografia les receptes que dotze prestigiosos xefs de Catalunya han enregistrat en vídeo de manera desinteressada al llarg de 2024 en el marc del projecte de l’Hospital de Bellvitge 12 mesos x la salut mental.
Aquestes receptes s’han anat donant a conèixer esglaonadament al llarg de l’any a través dels mitjans digitals i de les xarxes socials de l’Hospital de Bellvitge, i ara han quedat recollides en aquest llibre, que s’ha lliurat com a obsequi nadalenc, juntament amb un conjunt de productes d’higiene i cures corporals, a tots els pacients ingressats en llits d’hospitalització convencional.
Els xefs i les receptes incloses en el llibre són: Carme Ruscalleda (arròs amb vegetals i calamars); Ada Parellada (dip de verdures); Nil Dulcet (taco d’endívies amb crema de gorgonzola, nous i fruita de la passió); Daniel Brin (ou mimosa); Josep Lozano (verdures rostides al forn amb cigrons cruixents); Adriana Carcelén (carbassa Potimarrón); Sergio Andreu (ànec a la taronja a la nostra manera); Rafa Peña (lletons de vedella amb bolets de primavera); Xavier Pellicer (bacallà, pèsols i patata); Alexis Peñalver (bar de peix Hermòs), Germans Roca (cheesecake de xocolata Hacienda Victoria) i Jordi Bordas (magdalenes).
Totes les receptes proposades pels xefs han comptat amb l’assessorament clínic de professionals de l’Hospital de Bellvitge per tal de garantir el seu caràcter saludable i que puguin ser un recurs per a pacients i familiars per seguir una bona alimentació i gaudir de bona salut.
Les doctores M. del Pino Alonso i Susana Jiménez-Murcia, caps del Servei de Psiquiatria i del Servei de Psicologia Clínica de l’Hospital Universitari de Bellvitge, respectivament, expliquen que en les receptes s’han tingut en compte “no només els beneficis nutricionals, sinó també el poder dels colors, textures i aromes per despertar emocions positives". Segons remarquen, "està en les nostres mans transformar aquests plats en actes d’autocura, petits rituals que conviden a la calma, la presència i el gaudi”.
L’Hospital Universitari de Bellvitge ha desplegat el programa 12 mesos x la Salut Mental durant tot el 2024. Es tracta d'un seguit d’accions destinades a millorar la salut mental i el benestar emocional tant dels usuaris del centre com dels professionals i que han inclòs des de nous espais assistencials fins a activitats lligades a l’artteràpia, la lectura, o la creació d’un hort terapèutic, entre moltes d’altres.
La versió digital del llibre es pot descarregar en aquest enllaç.
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.190