EL PRAT
El servei de garantia alimentà ria del municipi es presenta en una trobada europea
L'experiència de 'La Botiga' s'ha donat a conèixer aquesta setmana en unes jornades a MilÃ
![[Img #58137]](https://elfar.cat/upload/images/01_2025/9357_mail.jpg)
L’Ajuntament del Prat ha presentat a Milà l’experiència de La Botiga, el servei de garantia alimentà ria, en el marc d’una trobada europea sobre experiències transformadores en alimentació i agricultura.Â
Â
Una delegació de la ciutat, encapçalada pel tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Acció Ambiental i Serveis Urbans, Quim Bartolomé, ha participat en unes jornades per posar en comú els avenços aconseguits pels diferents projectes que conformen aquesta iniciativa.
Â
El programa de la iniciativa ha previst una visita del Food Hub Cuccanga, un espai que pretén donar suport alimentari a famÃlies en situació vulnerable i que, com La Botiga, té una vessant social que es treballa a través de formacions, orientacions familiars i personals.Â
Â
ACRA, una ONG de Milà amb més de 50 anys d’experiència en la lluita contra la pobresa i la desigualtat, és l’encarregada de gestionar aquest projecte.
Â
En el marc de la trobada, la mateixa entitat ha fet un col·loqui sobre el seu model d’agricultura sostenible i la important relació entre productors i consumidors a l’hora de reduir processos i costos mediambientals.
Â
Els participants també han pogut visitar el So.De. - Social Delivery Hub, el primer sistema de distribució de mercaderies de carà cter social, sostenible i solidari. Arrelat a Milà , aquest projecte pretén ser una alternativa als serveis clà ssics de distribució.
Â
El programa ha permès als participants conèixer com crear i dirigir un grup de treball inclusiu amb persones diverses i han assistit a dos tallers enfocats en el seu model d’alimentació sostenible. Una iniciativa que pretén reduir les conseqüències del canvi climà tic a través de l’optimització de processos durant la producció d’aliments.
Â
La Botiga és un programa municipal gestionat per l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), organització no governamental i sense à nim de lucre que treballa des de fa més de 40 anys per reduir les desigualtats i la vulnerabilitat social i sanità ria. A més, compta amb la col·laboració de la Fundació Espigoladors, especialitzada en el reaprofitament d’aliments i que treballa amb persones en risc d’exclusió.Â
Â
Es tracta d’un espai innovador que ofereix una alternativa a les estratègies tradicionals de distribució d’aliments i combat la inseguretat alimentà ria, mitjançant l’empoderament comunitari i la inclusió sociolaboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat.
Â
L’Ajuntament del Prat ha presentat a Milà l’experiència de La Botiga, el servei de garantia alimentà ria, en el marc d’una trobada europea sobre experiències transformadores en alimentació i agricultura.Â
Â
Una delegació de la ciutat, encapçalada pel tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Acció Ambiental i Serveis Urbans, Quim Bartolomé, ha participat en unes jornades per posar en comú els avenços aconseguits pels diferents projectes que conformen aquesta iniciativa.
Â
El programa de la iniciativa ha previst una visita del Food Hub Cuccanga, un espai que pretén donar suport alimentari a famÃlies en situació vulnerable i que, com La Botiga, té una vessant social que es treballa a través de formacions, orientacions familiars i personals.Â
Â
ACRA, una ONG de Milà amb més de 50 anys d’experiència en la lluita contra la pobresa i la desigualtat, és l’encarregada de gestionar aquest projecte.
Â
En el marc de la trobada, la mateixa entitat ha fet un col·loqui sobre el seu model d’agricultura sostenible i la important relació entre productors i consumidors a l’hora de reduir processos i costos mediambientals.
Â
Els participants també han pogut visitar el So.De. - Social Delivery Hub, el primer sistema de distribució de mercaderies de carà cter social, sostenible i solidari. Arrelat a Milà , aquest projecte pretén ser una alternativa als serveis clà ssics de distribució.
Â
El programa ha permès als participants conèixer com crear i dirigir un grup de treball inclusiu amb persones diverses i han assistit a dos tallers enfocats en el seu model d’alimentació sostenible. Una iniciativa que pretén reduir les conseqüències del canvi climà tic a través de l’optimització de processos durant la producció d’aliments.
Â
La Botiga és un programa municipal gestionat per l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), organització no governamental i sense à nim de lucre que treballa des de fa més de 40 anys per reduir les desigualtats i la vulnerabilitat social i sanità ria. A més, compta amb la col·laboració de la Fundació Espigoladors, especialitzada en el reaprofitament d’aliments i que treballa amb persones en risc d’exclusió.Â
Â
Es tracta d’un espai innovador que ofereix una alternativa a les estratègies tradicionals de distribució d’aliments i combat la inseguretat alimentà ria, mitjançant l’empoderament comunitari i la inclusió sociolaboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat.
Â
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leÃdo y acepta las Normas de Participación y PolÃtica de Privacidad
Normas de Participación
PolÃtica de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.154