Viernes, 19 de Diciembre de 2025

Actualizada

Jueves, 18 de Diciembre de 2025 a las 21:01:43 horas

| 191
Jueves, 13 de Febrero de 2025
GAVÀ

L’Ajuntament s’adhereix a la distinció ‘Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia'

La ciutat aporta els espàrrecs i els calçots com a productes estrella

[Img #58382]

L’Ajuntament de Gavà s’ha adherit a la distinció Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia, la xarxa que engloba agents socials, econòmics, culturals i institucionals que fan possible un país més potent per la seva excel·lència alimentària i gastronòmica. La ciutat aporta els dos productes estrella de l’horta local: els calçots i els espàrrecs. 

 

L’adhesió coincideix amb la Ruta del Calçot, que comença aquesta setmana, i en plena preparació de Temps d'Espàrrecs, amb la Fira d’Espàrrecs com a esdeveniment principal previst pel primer cap de setmana de maig. Dues celebracions clau a la ciutat i amb un gran ressò al conjunt del territori que són visibles a l’agenda del web somgastronomia.cat, on es vehiculen els esdeveniments lligats a productes i activitats que formen part d’aquesta distinció. 

 

Catalunya és la primera regió europea que ostenta la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia. El reconeixement confirma la consolidació d'un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.

 

L’alcaldessa, Gemma Badia, ha destacat que “la nostra adhesió no és només un tràmit, és un compromís i un pas més en la projecció de dos dels nostres productes estrella, l’espàrrec i els calçots, així com als esdeveniments lligats a ells.

 

"També significa posar en valor la nostra pagesia i als restauradors que, amb uns productes de qualitat i de proximitat, fan d’ells plats únics”, ha afegit.

 

La Regió Mundial de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), institut sense ànim de lucre que des de l’any 2010 treballa amb consorcis d’entitats i agents regionals en l’àmbit de la gastronomia, la cultura, les arts i el turisme. Compta amb l’experiència d’una xarxa global d’experts i col·labora amb organitzacions intergovernamentals especialitzades.
 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia
CAPTCHA

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.96

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.