Martes, 16 de Septiembre de 2025

Actualizada

Lunes, 15 de Septiembre de 2025 a las 20:27:37 horas

| 587
Miércoles, 19 de Marzo de 2025
EL PRAT

Nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte del Parc Agrari

Enguany compten amb la participació de 26 restaurants

[Img #58938]

Des de demà i fins al 21 d’abril, el Pota Blava, la Carxofa Prat i el producte fresc del Parc Agrari seran els protagonistes a 26 restaurants del Prat i del seu entorn en una nova edició de les Jornades Gastronòmiques, que enguany arriben a la setzena edició. 

 

La iniciativa permet degustar menús elaborats amb els productes més emblemàtics del Parc Agrari del Baix Llobregat. L’activitat s’emmarca dintre de les línies de treball de l’Ajuntament del Prat, desenvolupada amb la complicitat d’altres agents de la ciutat, per posar en valor els productes de proximitat en la cuina de la restauració local, treballant amb productors i restauradors per promoure i fomentar així una alimentació arrelada al territori.

 

"D’aquesta manera, es vol contribuir a la conservació de la biodiversitat i a generar un turisme gastronòmic de proximitat, de qualitat i sostenible per al territori", remarquen des del consistori. Precisament, aquest darrer serà un dels eixos de la campanya 2025, que coincidirà amb Setmana Santa. "Les jornades gastronòmiques seran l’excusa per gaudir d’un oci actiu, familiar i gastronòmic al Prat, amb una oferta vinculada als Espais Naturals del Riu, i del Mirador dels Flamencs, la pineda de Can Camins i Carrabiners i el Semàfor, el Parc Agrari del Baix Llobregat, la platja i el nucli urbà", apunten les mateixes fonts.

 

Les Jornades Gastronòmiques volen reivindicar la qualitat del producte autòcton en un any en què Catalunya és la Regió Mundial de la Gastronomia i les Festes de la Carxofa seran un dels grans esdeveniments gastronòmics de la comarca.

 

Xavier Pellicer, padrí de les Jornades

 

El cuiner Xavier Pellicer és enguany el padrí de les Jornades. Pellicer es va formar entre els millors xefs de la cuina francesa i integra tot el seu coneixement sobre cuina ecològica, agricultura biodinàmica i nutrició ayurveda a la seva cuina, reconeguda actualment amb dos sols Repsol. 

 

Treballa sempre amb productes frescos i naturals del Parc Agrari del Baix Llobregat, seguint els ritmes que li marquen les estacions, per reinventar constantment la seva oferta. Amb restaurant homònim a Barcelona des de fa 10 anys, va ser elegit millor restaurant de verdures del món el 2018 i 2019. 

 

Tornen les Festes de la Carxofa Prat

 

Amb les Jornades Gastronòmiques, es dona el tret de sortida a les Festes de la Carxofa, que enguany es tornaran a convertir en un punt de trobada a l’espai públic entorn de l’oferta agrícola i gastronòmica de proximitat, especialment la Carxofa Prat. El programa preveu una gran varietat d’activitats de caràcter gastronòmic i festiu, per a tots els públics. A més de les Jornades Gastronòmiques, tornaran la Carxofada del Prat, el tradicional dinar popular, que tindrà lloc al parc del Fondo d’en Peixo del Prat el 6 d’abril; i l’Escarxofa&Jazz, l’esdeveniment que combina gastronomia i un concert de jazz, que serà el 13 d’abril a la Capsa. 

 

Finalment, les Festes de la Carxofa d’enguany finalitzaran en un espai també singular de l’univers de la Ricarda: la Granja de la Ricarda. Allà se celebrarà, els dies 26 i 27 d’abril, la Carxofesta, que permetrà gaudir de tapes creatives amb Carxofa Prat elaborades pel Gremi de Restauradors del Prat.

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.1

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.