SANT BOI
La 23a Carxofada oferirà un menú gastronòmic dissenyat per una desena de restaurants locals
L'emblemàtica festa tindrà lloc aquest diumenge amb una variada programació d'activitats com el showcooking en directe a càrrec de Toni Romero, del Bart Gastroburger, i de la Valentina, guanyadora de MasterChef Junior
![[Img #59071]](https://elfar.cat/upload/images/03_2025/7733_image.jpeg)
Sant Boi es prepara per acollir, un any més, la seva festa gastronòmica més emblemàtica: la Carxofada. El diumenge 30 de març, la Plaça de l'Ajuntament i la Rambla Rafael Casanova seran l'escenari d'una jornada dedicada a la carxofa, el producte estrella del Parc Agrari del Baix Llobregat i símbol de la ciutat.
La gran festa de la carxofa posarà fi a un mes de propostes i activitats per fomentar i posar en valor aquest fruit. Una programació que durant el mes ha ofert els CarxoMenús (menús gastronòmics a 12 establiments de la ciutat) i la CarxoTapa (tapa+beguda a 20 establiments), els vermuts musicals del CarxoSound i les activitats infantils del CarxoKids.
Com és habitual, la proposta principal serà un menú gastronòmic dissenyat i preparat per una desena de restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi (Associació Sant Boi Comerç). El menú se servirà en quatre torns (13, 13.30, 14 i 14.30 hores). Els 1.800 kg de carxofes que es faran servir en la preparació dels plats procediran del conreu i la collita dels pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana.
Els restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi han dissenyat un menú especial per a l'ocasió, que inclou: pisto de verdures amb parmentier de carxofa; carxofa a la brasa; caneló de rostit i carxofa amb beixamel de calçot i pols de romesco; botifarra de carxofa amb pa carxofer; fideuà de carxofa i sípia, i dolç farcit de mousse de carxofa i caramel salat amb te matxa.
Els tiquets per al menú degustació encara es poden comprar anticipadament a Can Massallera, Cal Ninyo i Cal Vitus. El mateix dia de l'esdeveniment es podran comprar a 18 euros fins a exhaurir existències.
A més del dinar degustació, durant tot el dia hi ha previstes activitats per a tots els públics, com una trobada de puntaires; tallers infantils; un showcooking en directe, a càrrec de Toni Romero, del Bart Gastroburger, i de la Valentina, guanyadora de l'última edició de MasterChef Junior; i un fi de festa amb DJ Alex Gruess per cloure la jornada amb música i bon ambient.
Per la seva part, la Cooperativa Agrària Santboiana posarà a disposició del públic carxofes fresques cultivades localment.
Ja jornada també inclourà el lliurament de la Carxofa d’Or a la Valentina, guanyadora de MasterChef Junior, en reconeixement a la seva tasca de promoció del producte i de Sant Boi en reconeixement a la seva tasca de difusió de la carxofa i de Sant Boi.
Sant Boi es prepara per acollir, un any més, la seva festa gastronòmica més emblemàtica: la Carxofada. El diumenge 30 de març, la Plaça de l'Ajuntament i la Rambla Rafael Casanova seran l'escenari d'una jornada dedicada a la carxofa, el producte estrella del Parc Agrari del Baix Llobregat i símbol de la ciutat.
La gran festa de la carxofa posarà fi a un mes de propostes i activitats per fomentar i posar en valor aquest fruit. Una programació que durant el mes ha ofert els CarxoMenús (menús gastronòmics a 12 establiments de la ciutat) i la CarxoTapa (tapa+beguda a 20 establiments), els vermuts musicals del CarxoSound i les activitats infantils del CarxoKids.
Com és habitual, la proposta principal serà un menú gastronòmic dissenyat i preparat per una desena de restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi (Associació Sant Boi Comerç). El menú se servirà en quatre torns (13, 13.30, 14 i 14.30 hores). Els 1.800 kg de carxofes que es faran servir en la preparació dels plats procediran del conreu i la collita dels pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana.
Els restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi han dissenyat un menú especial per a l'ocasió, que inclou: pisto de verdures amb parmentier de carxofa; carxofa a la brasa; caneló de rostit i carxofa amb beixamel de calçot i pols de romesco; botifarra de carxofa amb pa carxofer; fideuà de carxofa i sípia, i dolç farcit de mousse de carxofa i caramel salat amb te matxa.
Els tiquets per al menú degustació encara es poden comprar anticipadament a Can Massallera, Cal Ninyo i Cal Vitus. El mateix dia de l'esdeveniment es podran comprar a 18 euros fins a exhaurir existències.
A més del dinar degustació, durant tot el dia hi ha previstes activitats per a tots els públics, com una trobada de puntaires; tallers infantils; un showcooking en directe, a càrrec de Toni Romero, del Bart Gastroburger, i de la Valentina, guanyadora de l'última edició de MasterChef Junior; i un fi de festa amb DJ Alex Gruess per cloure la jornada amb música i bon ambient.
Per la seva part, la Cooperativa Agrària Santboiana posarà a disposició del públic carxofes fresques cultivades localment.
Ja jornada també inclourà el lliurament de la Carxofa d’Or a la Valentina, guanyadora de MasterChef Junior, en reconeixement a la seva tasca de promoció del producte i de Sant Boi en reconeixement a la seva tasca de difusió de la carxofa i de Sant Boi.
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.1