SANT BOI
Més de 5.000 persones participen a la Carxofada
Durant la trobada gastronòmica es van servir 1.700 menús amb cinc platets i un postre, tots amb carxofa com a ingredient
![[Img #59191]](https://elfar.cat/upload/images/04_2025/3421_aa.jpg)
La festa popular de la Carxofada va posar el punt i final aquest passat cap de setmana al Mes de la Carxofa de Sant Boi. Més de 5.000 persones van participar en aquesta edició de la trobada gastronòmica dedicada al producte estrella del Parc Agrari i símbol de la ciutat.
Durant l'àpat es van servir 1.700 menús amb cinc platets i un postre, tots amb carxofa com a ingredient: pisto de verdures amb parmentier de carxofa; carxofa a la brasa; caneló de rostit i carxofa amb beixamel de calçot i pols de romesco; fideuà de carxofa i sípia, botifarra de carxofa amb pa carxofer i dolç farcit de mousse de carxofa i caramel salat amb te matxa.
Els restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi (Associació Sant Boi Comerç) van dissenyar i cuinar el menú, elaborat amb 2.030 kg de carxofes conreades pels pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana.
Durant la jornada, la santboiana Valentina Salazar, guanyadora de la darrera edició del talent show MasterChef Junior, de RTVE, va rebre la Carxofa d’Or de Sant Boi.
Des de l'Ajuntament expliquen que el distintiu reconeix Valentina per “haver portat el nom de la nostra ciutat i el de la carxofa de Sant Boi a les pantalles de tot el país”, pel seu “orgull per les arrels santboianes” i pel seu paper com a “ambaixadora del nostre producte i la nostra gastronomia”.
La Carxofada va posar fi a tot un mes de propostes i activitats per promoure i posar en valor la carxofa santboiana. La programació ha ofert els CarxoMenús (menús gastronòmics a dotze establiments) i la CarxoTapa (tapa+beguda a 20 establiments), els vermuts musicals del CarxoSound i les activitats infantils del CarxoKids.
La festa popular de la Carxofada va posar el punt i final aquest passat cap de setmana al Mes de la Carxofa de Sant Boi. Més de 5.000 persones van participar en aquesta edició de la trobada gastronòmica dedicada al producte estrella del Parc Agrari i símbol de la ciutat.
Durant l'àpat es van servir 1.700 menús amb cinc platets i un postre, tots amb carxofa com a ingredient: pisto de verdures amb parmentier de carxofa; carxofa a la brasa; caneló de rostit i carxofa amb beixamel de calçot i pols de romesco; fideuà de carxofa i sípia, botifarra de carxofa amb pa carxofer i dolç farcit de mousse de carxofa i caramel salat amb te matxa.
Els restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi (Associació Sant Boi Comerç) van dissenyar i cuinar el menú, elaborat amb 2.030 kg de carxofes conreades pels pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana.
Durant la jornada, la santboiana Valentina Salazar, guanyadora de la darrera edició del talent show MasterChef Junior, de RTVE, va rebre la Carxofa d’Or de Sant Boi.
Des de l'Ajuntament expliquen que el distintiu reconeix Valentina per “haver portat el nom de la nostra ciutat i el de la carxofa de Sant Boi a les pantalles de tot el país”, pel seu “orgull per les arrels santboianes” i pel seu paper com a “ambaixadora del nostre producte i la nostra gastronomia”.
La Carxofada va posar fi a tot un mes de propostes i activitats per promoure i posar en valor la carxofa santboiana. La programació ha ofert els CarxoMenús (menús gastronòmics a dotze establiments) i la CarxoTapa (tapa+beguda a 20 establiments), els vermuts musicals del CarxoSound i les activitats infantils del CarxoKids.
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.1