COMARCA
Una delegació de la comarca visita Ità lia per conèixer models agraris innovadors
Han explorat la realitat agrà ria de l'Emilia Romagna, una zona fructÃcola que té caracterÃstiques similars a les del Baix Llobregat
![[Img #59217]](https://elfar.cat/upload/images/04_2025/2460_aa.jpg)
Una vintena de persones de l'Agrupació de Defensa Vegetal de Fruita del Baix Llobregat han viatjat recentement a l'Emilia Romagna, una de les zones fructÃcoles més importants d'Ità lia, per conèixer de prop noves tècniques i experiències del sector agrari. La visita ha comptat amb el suport del Consell Comarcal, a través del programa de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, i del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Â
Aquesta iniciativa ha permès a les persones participants explorar una realitat agrà ria amb caracterÃstiques similars a la del Baix Llobregat, ja que comparteixen tipologia de cultius, clima i problemà tiques productives i fitosanità ries. El conseller de Règim Interior, Desenvolupament Econòmic, Estratègic i AgrÃcola, Fernando Vicente, ha format part de la delegació, destacant la importà ncia d'aquesta experiència per reforçar el sector agrari de la comarca.
Â
Durant el viatge, les persones participants van visitar diferents iniciatives agrÃcoles i cooperatives per conèixer de prop models d'explotació i comercialització. A Mòdena, van explorar el mercat de pagès de Campagna Amica, una iniciativa que fomenta la venda directa del productor al consumidor mitjançant mercats permanents. En aquest espai, van intercanviar experiències amb productors locals i tastar els seus productes.
Â
A Faenza, la delegació va visitar explotacions fructÃcoles de la cooperativa Apofruit, on van rebre informació sobre els sistemes de formació dels arbres, varietats conreades i mètodes de protecció contra les gelades. També van conèixer el model de cooperativa de segon grau i el seu funcionament.
Â
En el seu pas pel delta del Po, van explorar l'Impianto Idrovoro di Codigoro, una infraestructura de drenatge que permet el conreu de grans superfÃcies, i la Cooperativa C.A.S.A Mesola, especialitzada en la producció i comercialització de productes hortÃcoles, destacant la seva planta de manipulació de pastanaga.
Â
Finalment, van visitar una explotació de cirerers gestionada per la cooperativa Apoconerpo i una explotació a Vignola dedicada a la transformació de cireres en productes elaborats com melmelades, nèctars i licors.
Â
"El viatge ha estat una oportunitat per conèixer de prop una realitat agrà ria de major dimensió però amb problemà tiques comunes, com la manca de relleu generacional i els reptes climà tics", expliquen des del Consell Comarcal. "Les persones participants han pogut emportar-se idees i solucions aplicables als seus camps, amb l'acompanyament de l'equip tècnic de l'Agrupació de Defensa Vegetal", apunten les mateixes fonts.
Una vintena de persones de l'Agrupació de Defensa Vegetal de Fruita del Baix Llobregat han viatjat recentement a l'Emilia Romagna, una de les zones fructÃcoles més importants d'Ità lia, per conèixer de prop noves tècniques i experiències del sector agrari. La visita ha comptat amb el suport del Consell Comarcal, a través del programa de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, i del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Â
Aquesta iniciativa ha permès a les persones participants explorar una realitat agrà ria amb caracterÃstiques similars a la del Baix Llobregat, ja que comparteixen tipologia de cultius, clima i problemà tiques productives i fitosanità ries. El conseller de Règim Interior, Desenvolupament Econòmic, Estratègic i AgrÃcola, Fernando Vicente, ha format part de la delegació, destacant la importà ncia d'aquesta experiència per reforçar el sector agrari de la comarca.
Â
Durant el viatge, les persones participants van visitar diferents iniciatives agrÃcoles i cooperatives per conèixer de prop models d'explotació i comercialització. A Mòdena, van explorar el mercat de pagès de Campagna Amica, una iniciativa que fomenta la venda directa del productor al consumidor mitjançant mercats permanents. En aquest espai, van intercanviar experiències amb productors locals i tastar els seus productes.
Â
A Faenza, la delegació va visitar explotacions fructÃcoles de la cooperativa Apofruit, on van rebre informació sobre els sistemes de formació dels arbres, varietats conreades i mètodes de protecció contra les gelades. També van conèixer el model de cooperativa de segon grau i el seu funcionament.
Â
En el seu pas pel delta del Po, van explorar l'Impianto Idrovoro di Codigoro, una infraestructura de drenatge que permet el conreu de grans superfÃcies, i la Cooperativa C.A.S.A Mesola, especialitzada en la producció i comercialització de productes hortÃcoles, destacant la seva planta de manipulació de pastanaga.
Â
Finalment, van visitar una explotació de cirerers gestionada per la cooperativa Apoconerpo i una explotació a Vignola dedicada a la transformació de cireres en productes elaborats com melmelades, nèctars i licors.
Â
"El viatge ha estat una oportunitat per conèixer de prop una realitat agrà ria de major dimensió però amb problemà tiques comunes, com la manca de relleu generacional i els reptes climà tics", expliquen des del Consell Comarcal. "Les persones participants han pogut emportar-se idees i solucions aplicables als seus camps, amb l'acompanyament de l'equip tècnic de l'Agrupació de Defensa Vegetal", apunten les mateixes fonts.
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leÃdo y acepta las Normas de Participación y PolÃtica de Privacidad
Normas de Participación
PolÃtica de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.98