EL PRAT
La carxofa del Delta és la gran protagonista de la Carxofesta
La Granja de la Ricarda acollirà cuina en directe i activitats familiars i de reconeixement al sector agrícola
![[Img #59439]](https://elfar.cat/upload/images/04_2025/4429_aj_festescrxf25_bnr_agda_web_715x400_carxofesta.png)
El Prat celebra aquest cap de setmana la Carxofesta, una iniciativa impulsada pel Gremi de Restauradors del Prat, integrat a El Prat Empresarial, i l’Ajuntament del Prat, amb el suport de la Cooperativa Agrícola del Prat i la Generalitat de Catalunya. El festival, que tindrà lloc a la Granja de la Ricarda els dies 26 i 27 d’abril, té com a objectiu posar en valor la Carxofa Prat, un producte emblema del Parc Agrari del Baix Llobregat, i fomentar la sostenibilitat i la cultura gastronòmica de proximitat.
La iniciativa pretén enfortir l’economia circular i la col·laboració entre el sector primari i la restauració local. A través de degustacions, activitats lúdiques i tallers, l’esdeveniment busca apropar la ciutadania als valors del territori i a la feina dels agricultors pratencs.
El programa d’aquesta edició inclou cuina oberta amb propostes elaborades pels restaurants del gremi, com fideus amb carxofa, entrepans gurmet, croquetes de temporada o canelons amb beixamel trufada. També s’hi podrà participar en el concurs familiar Cuinem i Coneixem la Carxofa, així com en la cursa de cambrers Correm per la Carxofa i la Pagesia.
Un dels moments centrals serà la taula rodona sobre els reptes del sector agrícola, on pagesos, cuiners i comerciants debatran sobre l’impacte del canvi climàtic i la innovació en el cultiu de la carxofa.
La festa també inclourà un taller de cuina sostenible contra el malbaratament alimentari, a càrrec de la Fundació Rubricatus, i actuacions musicals en directe durant tot el cap de setmana.
El Prat celebra aquest cap de setmana la Carxofesta, una iniciativa impulsada pel Gremi de Restauradors del Prat, integrat a El Prat Empresarial, i l’Ajuntament del Prat, amb el suport de la Cooperativa Agrícola del Prat i la Generalitat de Catalunya. El festival, que tindrà lloc a la Granja de la Ricarda els dies 26 i 27 d’abril, té com a objectiu posar en valor la Carxofa Prat, un producte emblema del Parc Agrari del Baix Llobregat, i fomentar la sostenibilitat i la cultura gastronòmica de proximitat.
La iniciativa pretén enfortir l’economia circular i la col·laboració entre el sector primari i la restauració local. A través de degustacions, activitats lúdiques i tallers, l’esdeveniment busca apropar la ciutadania als valors del territori i a la feina dels agricultors pratencs.
El programa d’aquesta edició inclou cuina oberta amb propostes elaborades pels restaurants del gremi, com fideus amb carxofa, entrepans gurmet, croquetes de temporada o canelons amb beixamel trufada. També s’hi podrà participar en el concurs familiar Cuinem i Coneixem la Carxofa, així com en la cursa de cambrers Correm per la Carxofa i la Pagesia.
Un dels moments centrals serà la taula rodona sobre els reptes del sector agrícola, on pagesos, cuiners i comerciants debatran sobre l’impacte del canvi climàtic i la innovació en el cultiu de la carxofa.
La festa també inclourà un taller de cuina sostenible contra el malbaratament alimentari, a càrrec de la Fundació Rubricatus, i actuacions musicals en directe durant tot el cap de setmana.
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.1