CASTELLDEFELS
La ciutat entra a l’elit mundial de la gastronomia
Ha estat reconeguda com una de les 26 capitals gastronòmiques del món en unir-se a la xarxa internacional Délice – Food Capitals
![[Img #60141]](https://elfar.cat/upload/images/06_2025/2914_aa.jpeg)
Castelldefels ha estat designada oficialment com una de les 26 capitals gastronòmiques del món en incorporar-se a la xarxa internacional Délice – Food Capitals, que reuneix ciutats que aposten per la gastronomia com a motor cultural, social i econòmic, com ara Brussel·les, Montreal i Hèlsinki, entre d'altres. Amb aquesta distinció, Castelldefels es converteix a la tercera ciutat espanyola a formar part d'aquesta llista, juntament amb Madrid i Barcelona.
Â
“Castelldefels juga ara a la Lliga dels Grans. Per nosaltres, avui és un dia d'orgull, un dia de compartir l'agraïment amb tots vosaltres que feu possible que Castelldefels sigui referent. Aixà que grà cies per la feina que esteu fent. Seguirem treballant colze a colze amb les diferents administracions i amb el sector privat per potenciar més Castelldefels", va assegurar ahir dimarts, 10 de juny, l'alcalde, Manu Reyes, durant la presentació de l'adhesió de la ciutat a la xarxa Délice – Food Capitals.
L'acte va servir per detallar els projectes que han donat suport a la candidatura. Entre ells, destaquen iniciatives consolidades com la Ruta de la Tapa, la Mostra de Cuina, les Jornades Gastronòmiques, la formació especialitzada a l’Escola d’Hoteleria i la promoció activa de la Confraria Gastronòmica de Castelldefels, entre d’altres.
Des de l'Ajuntament subratllen que un pilar fonamental d’aquesta proposta és la connexió amb el territori a través de projectes com el Parc Agrari del Baix Llobregat i Sabors de l’Horta, que vinculen productors locals amb la restauració, fomentant una cuina de proximitat i respectuosa amb l’entorn.
Aixà mateix, la col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) – Campus del Baix Llobregat, mitjançant l’à rea de Biosistemes d’Agroalimentació, "aporta una visió tècnica i cientÃfica que aposta per la innovació i la sostenibilitat en l’alimentació", apunten les mateixes fonts.
Recentment, Castelldefels s’ha incorporat al Programa de Turisme Enogastronòmic de l’Agència Catalana de Turisme, reforçant la seva estratègia per consolidar-se com a referent culinari a Catalunya i a nivell internacional. A més, el municipi contempla integrar-se a xarxes especialitzades com Saborea España per potenciar la seva col·laboració en l’à mbit gastronòmic.
Â
Castelldefels ha estat designada oficialment com una de les 26 capitals gastronòmiques del món en incorporar-se a la xarxa internacional Délice – Food Capitals, que reuneix ciutats que aposten per la gastronomia com a motor cultural, social i econòmic, com ara Brussel·les, Montreal i Hèlsinki, entre d'altres. Amb aquesta distinció, Castelldefels es converteix a la tercera ciutat espanyola a formar part d'aquesta llista, juntament amb Madrid i Barcelona.
Â
“Castelldefels juga ara a la Lliga dels Grans. Per nosaltres, avui és un dia d'orgull, un dia de compartir l'agraïment amb tots vosaltres que feu possible que Castelldefels sigui referent. Aixà que grà cies per la feina que esteu fent. Seguirem treballant colze a colze amb les diferents administracions i amb el sector privat per potenciar més Castelldefels", va assegurar ahir dimarts, 10 de juny, l'alcalde, Manu Reyes, durant la presentació de l'adhesió de la ciutat a la xarxa Délice – Food Capitals.
L'acte va servir per detallar els projectes que han donat suport a la candidatura. Entre ells, destaquen iniciatives consolidades com la Ruta de la Tapa, la Mostra de Cuina, les Jornades Gastronòmiques, la formació especialitzada a l’Escola d’Hoteleria i la promoció activa de la Confraria Gastronòmica de Castelldefels, entre d’altres.
Des de l'Ajuntament subratllen que un pilar fonamental d’aquesta proposta és la connexió amb el territori a través de projectes com el Parc Agrari del Baix Llobregat i Sabors de l’Horta, que vinculen productors locals amb la restauració, fomentant una cuina de proximitat i respectuosa amb l’entorn.
Aixà mateix, la col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) – Campus del Baix Llobregat, mitjançant l’à rea de Biosistemes d’Agroalimentació, "aporta una visió tècnica i cientÃfica que aposta per la innovació i la sostenibilitat en l’alimentació", apunten les mateixes fonts.
Recentment, Castelldefels s’ha incorporat al Programa de Turisme Enogastronòmic de l’Agència Catalana de Turisme, reforçant la seva estratègia per consolidar-se com a referent culinari a Catalunya i a nivell internacional. A més, el municipi contempla integrar-se a xarxes especialitzades com Saborea España per potenciar la seva col·laboració en l’à mbit gastronòmic.
Â
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leÃdo y acepta las Normas de Participación y PolÃtica de Privacidad
Normas de Participación
PolÃtica de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.98