Domingo, 07 de Septiembre de 2025

Actualizada

Viernes, 05 de Septiembre de 2025 a las 17:38:49 horas

| 156
Miércoles, 11 de Junio de 2025
CASTELLDEFELS

La ciutat entra a l’elit mundial de la gastronomia

Ha estat reconeguda com una de les 26 capitals gastronòmiques del món en unir-se a la xarxa internacional Délice – Food Capitals

[Img #60141]

Castelldefels ha estat designada oficialment com una de les 26 capitals gastronòmiques del món en incorporar-se a la xarxa internacional Délice – Food Capitals, que reuneix ciutats que aposten per la gastronomia com a motor cultural, social i econòmic, com ara Brussel·les, Montreal i Hèlsinki, entre d'altres. Amb aquesta distinció, Castelldefels es converteix a la tercera ciutat espanyola a formar part d'aquesta llista, juntament amb Madrid i Barcelona.

 

“Castelldefels juga ara a la Lliga dels Grans. Per nosaltres, avui és un dia d'orgull, un dia de compartir l'agraïment amb tots vosaltres que feu possible que Castelldefels sigui referent. Així que gràcies per la feina que esteu fent. Seguirem treballant colze a colze amb les diferents administracions i amb el sector privat per potenciar més Castelldefels", va assegurar ahir dimarts, 10 de juny, l'alcalde, Manu Reyes, durant la presentació de l'adhesió de la ciutat a la xarxa Délice – Food Capitals.


L'acte va servir per detallar els projectes que han donat suport a la candidatura. Entre ells, destaquen iniciatives consolidades com la Ruta de la Tapa, la Mostra de Cuina, les Jornades Gastronòmiques, la formació especialitzada a l’Escola d’Hoteleria i la promoció activa de la Confraria Gastronòmica de Castelldefels, entre d’altres.


Des de l'Ajuntament subratllen que un pilar fonamental d’aquesta proposta és la connexió amb el territori a través de projectes com el Parc Agrari del Baix Llobregat i Sabors de l’Horta, que vinculen productors locals amb la restauració, fomentant una cuina de proximitat i respectuosa amb l’entorn.


Així mateix, la col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) – Campus del Baix Llobregat, mitjançant l’àrea de Biosistemes d’Agroalimentació, "aporta una visió tècnica i científica que aposta per la innovació i la sostenibilitat en l’alimentació", apunten les mateixes fonts.


Recentment, Castelldefels s’ha incorporat al Programa de Turisme Enogastronòmic de l’Agència Catalana de Turisme, reforçant la seva estratègia per consolidar-se com a referent culinari a Catalunya i a nivell internacional. A més, el municipi contempla integrar-se a xarxes especialitzades com Saborea España per potenciar la seva col·laboració en l’àmbit gastronòmic.

 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.98

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.