EL PRAT
La Cooperativa Agrícola torna al Fòrum Gastronòmic per reivindicar la carxofa com a producte de proximitat i qualitat
L’entitat pratenca presenta les primeres carxofes de la temporada i oferirà demostracions culinàries i tastets elaborats amb productes locals i sostenibles
![[Img #61960]](https://elfar.cat/upload/images/11_2025/6809_cuiner-al-forum-amb-carxofes-temporada.jpeg)
La Cooperativa Agrícola del Prat torna a apostar per ser present en una de les cites més importants del circuit gastronòmic del país. En aquesta edició del Fòrum Gastronòmic 2024, que se celebra des del dilluns 3 i fins al dimecres 5 de novembre al recinte Firal de Montjuïc, la Cooperativa compta amb un estand propi des del qual presenta les primeres carxofes de la temporada i diverses propostes culinàries elaborades amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.
La Carxofa Prat, producte agrícola emblemàtic dels camps del municipi, torna a ser la gran protagonista. Conreada als terrenys del Parc Agrari, la carxofa del Prat —de la varietat tradicional Blanca de Tudela i també de la nova varietat Green Queen— es beneficia d’un clima temperat i d’un sòl fèrtil influenciat per la proximitat del riu Llobregat, que li atorga unes qualitats de sabor, textura i aroma úniques. Aquesta combinació de factors naturals fa que sigui un producte especialment apreciat a la gastronomia catalana i un ingredient indispensable a la restauració de proximitat.
Durant la temporada 2024-2025, la Cooperativa ha produït prop de 800.000 quilograms de carxofes, distribuïts amb palets reutilitzables i caixes de fusta pròpies, en una clara aposta per la sostenibilitat i la reducció de l’ús del plàstic. Aquesta voluntat de preservar el medi ambient i promoure un model de producció respectuós amb el territori és un dels pilars fonamentals del projecte cooperatiu.
Amb la seva participació al Fòrum, la Cooperativa vol defensar la feina de la pagesia pratenca i posar en valor els productes que es conreen als camps del Baix Llobregat, amb un missatge clar de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat.
A l’estand de la Cooperativa s’hi poden veure i tastar diverses elaboracions gastronòmiques realitzades per l’equip de l’empresa Gastroshows. Els visitants poden gaudir d’un arròs melós amb base de bolets, cansalada ibèrica i trompetes de la mort, elaborat amb arròs bomba de l’Illa de Buda, i d’altres propostes que posen la carxofa al centre del plat, com la gilda de carxofa en tempura amb crema de romesco o la torrada de formatge blau amb carxofes confitades. Dimecres, com a cloenda, es repetirà la recepta que hagi tingut més èxit entre el públic.
La Cooperativa també presenta al Fòrum la seva col·laboració amb l’entitat social Espigoladors, a través de la marca Es-Imperfect. Junts elaboren cremes i patés de carxofa, calçots i carbassó amb verdures que, tot i no seguir els estàndards comercials, mantenen intactes les seves propietats i sabor. Aquests productes, que també es comercialitzen a través de la Cooperativa, són un exemple de com el sector agrari pot contribuir activament a la lluita contra el malbaratament alimentari i a l’economia circular. En la mateixa línia, s’hi presenta també la carxofa confitada, una altra manera d’aprofitar i posar en valor el producte local.
L’estand, decorat amb noves caixes de fusta que identifiquen clarament la procedència del producte, reflecteix el caràcter autèntic i artesanal de la Cooperativa Agrícola del Prat. Durant el Fòrum, també es distribueixen fulletons elaborats per l’entitat Saó Prat, fets amb materials sostenibles obtinguts a partir de restes vegetals, una mostra més del compromís amb la sostenibilitat i la innovació social.
Ser presents al Fòrum Gastronòmic, expliquen des de la Cooperativa, significa fer un pas més en el reconeixement de la feina i el producte de les famílies pageses del Prat, que amb esforç i dedicació nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes frescos i de qualitat durant tot l’any.
![[Img #61960]](https://elfar.cat/upload/images/11_2025/6809_cuiner-al-forum-amb-carxofes-temporada.jpeg)
La Cooperativa Agrícola del Prat torna a apostar per ser present en una de les cites més importants del circuit gastronòmic del país. En aquesta edició del Fòrum Gastronòmic 2024, que se celebra des del dilluns 3 i fins al dimecres 5 de novembre al recinte Firal de Montjuïc, la Cooperativa compta amb un estand propi des del qual presenta les primeres carxofes de la temporada i diverses propostes culinàries elaborades amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.
La Carxofa Prat, producte agrícola emblemàtic dels camps del municipi, torna a ser la gran protagonista. Conreada als terrenys del Parc Agrari, la carxofa del Prat —de la varietat tradicional Blanca de Tudela i també de la nova varietat Green Queen— es beneficia d’un clima temperat i d’un sòl fèrtil influenciat per la proximitat del riu Llobregat, que li atorga unes qualitats de sabor, textura i aroma úniques. Aquesta combinació de factors naturals fa que sigui un producte especialment apreciat a la gastronomia catalana i un ingredient indispensable a la restauració de proximitat.
Durant la temporada 2024-2025, la Cooperativa ha produït prop de 800.000 quilograms de carxofes, distribuïts amb palets reutilitzables i caixes de fusta pròpies, en una clara aposta per la sostenibilitat i la reducció de l’ús del plàstic. Aquesta voluntat de preservar el medi ambient i promoure un model de producció respectuós amb el territori és un dels pilars fonamentals del projecte cooperatiu.
Amb la seva participació al Fòrum, la Cooperativa vol defensar la feina de la pagesia pratenca i posar en valor els productes que es conreen als camps del Baix Llobregat, amb un missatge clar de sostenibilitat, defensa del territori i aposta per la qualitat.
A l’estand de la Cooperativa s’hi poden veure i tastar diverses elaboracions gastronòmiques realitzades per l’equip de l’empresa Gastroshows. Els visitants poden gaudir d’un arròs melós amb base de bolets, cansalada ibèrica i trompetes de la mort, elaborat amb arròs bomba de l’Illa de Buda, i d’altres propostes que posen la carxofa al centre del plat, com la gilda de carxofa en tempura amb crema de romesco o la torrada de formatge blau amb carxofes confitades. Dimecres, com a cloenda, es repetirà la recepta que hagi tingut més èxit entre el públic.
La Cooperativa també presenta al Fòrum la seva col·laboració amb l’entitat social Espigoladors, a través de la marca Es-Imperfect. Junts elaboren cremes i patés de carxofa, calçots i carbassó amb verdures que, tot i no seguir els estàndards comercials, mantenen intactes les seves propietats i sabor. Aquests productes, que també es comercialitzen a través de la Cooperativa, són un exemple de com el sector agrari pot contribuir activament a la lluita contra el malbaratament alimentari i a l’economia circular. En la mateixa línia, s’hi presenta també la carxofa confitada, una altra manera d’aprofitar i posar en valor el producte local.
L’estand, decorat amb noves caixes de fusta que identifiquen clarament la procedència del producte, reflecteix el caràcter autèntic i artesanal de la Cooperativa Agrícola del Prat. Durant el Fòrum, també es distribueixen fulletons elaborats per l’entitat Saó Prat, fets amb materials sostenibles obtinguts a partir de restes vegetals, una mostra més del compromís amb la sostenibilitat i la innovació social.
Ser presents al Fòrum Gastronòmic, expliquen des de la Cooperativa, significa fer un pas més en el reconeixement de la feina i el producte de les famílies pageses del Prat, que amb esforç i dedicació nodreixen Barcelona i la seva àrea metropolitana amb productes frescos i de qualitat durant tot l’any.


Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.15