Martes, 25 de Noviembre de 2025

Actualizada

Martes, 25 de Noviembre de 2025 a las 13:55:34 horas

| 119
Martes, 25 de Noviembre de 2025
EL PRAT

El QuintoTapa Pota Blava i Carxofa Prat torna amb novetats i reptes per a la seva 18a edició

La ruta gastronòmica referent del territori estrena dates i reforça el seu compromís amb el producte local

[Img #62301]

El QuintoTapa Pota Blava i Carxofa Prat tornarà aquest 2025 amb força renovada. La seva 18a edició se celebrarà del 27 de novembre al 14 de desembre i incorporarà noves dates, novetats i reptes que consoliden aquesta cita com una de les rutes de tapes més consolidades. Organitzat per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i Cerveses San Miguel, el QuintoTapa s’ha convertit al llarg dels anys en un referent en la promoció del producte local i la restauració de proximitat.

 

El 2025, Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, un reconeixement internacional que posa en relleu la importància del producte de proximitat i el patrimoni alimentari. En aquest context, el QuintoTapa adquireix encara més significat, enfortint la seva aposta per una gastronomia arrelada al territori, que defensa la pagesia, els oficis locals i la biodiversitat. L’esdeveniment coincideix, a més, amb l’inici de la temporada de la Carxofa Prat i amb la Fira Avícola del Prat, reforçant el vincle amb els productes identitaris del municipi.

 

Sota el lema #JoSocQuintoTapa, l’organització recorda que aquesta ruta és, sobretot, una història col·lectiva. Després de 18 edicions, el veritable motor del projecte continua sent la restauració i la ciutadania, que han mantingut viva la proposta i l’han convertit en un símbol compartit de cuina, identitat i comunitat. L’AGT destaca que han estat cuiners, cambrers i comensals els que han fet possible superar obstacles i créixer any rere any.

 

El Pollastre i Capó Raça Prat, producte amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) i símbol del municipi, tornarà a ser el gran protagonista de la tardor gastronòmica. En aquesta edició, 23 bars i restaurants oferiran tapes creatives elaborades amb Pota Blava, Carxofa Prat i productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.

 

Les tapes tindran un preu de 4,5 euros en el cas de les elaborades amb Pota Blava o Carxofa Prat i 4 euros per a la tapa de la casa, totes acompanyades d’un Quinto Magna. Com ja és tradició, el Tapaport distingirà les millors creacions i cambrers participants.

 

El Consell Regulador del Pollastre i Capó del Prat, amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, continuarà col·laborant amb la ruta, reduint part del cost del producte per als restauradors i reforçant la visibilitat del Pota Blava com a ingredient de qualitat i identitat pròpia.

 

En aquesta 18a edició, la ruta reunirà un ampli ventall de bars i restaurants del municipi, que tornaran a donar vida al QuintoTapa amb les seves propostes creatives. Hi participen espais tan emblemàtics com el 9 Cèntric, l’Aquelarre, Casa Anita, Delta Restaurant, Dolmar i El Bar de La Capsa, així com el Gran Mercat —ubicat al Best Western Plus Hotel Alfa Aeropuerto—. També s’hi afegeixen La Bodegueta Vermuteria, La Bonita, La Central, La Granja, La Montserratina, La Nova Primavera, La Ricardeta, La Santa, Lola’s Brunch, Los Naranjos, Los Tres Toboganes, Mediterrani Bar, el Mesón Cal Roger, el Mesón El Cortijo, The Garage Bar i la Vermuteria Marbella. 

Comentarios Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacidad

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.132

Todavía no hay comentarios

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.