EL PRAT
La Fira Avícola comptarà amb pollastres Pota Blava després de l’autorització de la Generalitat
La mostra tindrà lloc aquest cap de setmana a la Granja de la Ricarda i el seu entorn
![[Img #62417]](https://elfar.cat/upload/images/11_2025/5459_avicola.jpg)
La Fira Avícola del Prat podrà comptar en aquesta edició amb els seus grans protagonistes: els pollastres Pota Blava, una presència que ha posat en perill la grip aviària. La mostra tindrà lloc aquest cap de setmana a la Granja de la Ricarda i el seu entorn.
L’Ajuntament del Prat va fer les proves pertinents als animals, que han donat un resultat negatiu. Aquest fet, sumat al que la mostra es du a terme en un recinte tancat, ha fet que la Generalitat hagi autoritzat la presència de galls i gallines de raça Pota Blava vius al pavelló de la Fira Avícola malgrat les restriccions associades al brot de la grip aviària.
Així, els visitants podran veure i comprar pollastres a 23,5 euros la peça i a 34,5 euros el capó, uns 50 cèntims més cars que l'any passat.
La fira, que preveu rebre uns 80.000 visitants, es durà a terme al voltant de la Granja de la Ricarda i al mateix edifici, que pertany al catàleg arquitectònic de la ciutat. Acollirà, dins els seus 32.000 metres quadrats, els següents espais: el pavelló avícola, el pavelló el Prat Economia i Passeig de Comerç, el pavelló gastronòmic, la 23 Mostra d’Entitats, la Fira de Vins, l’Espai Agroalimentari, l’Aula de Cuina i l’Aula de Tast, la Fira Artesanal i Alimentària, la Fira Artesanal Local i l’Espai Municipal.
La Fira Avícola compta en aquesta edició, i per primer cop, amb el segell Biosphere, pel seu Compromís per la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona. Es tracta d’un distintiu impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat que reconeix les bones pràctiques en la gestió sostenible de les empreses turístiques tot garantint també un turisme sostenible.
Aquest any s’incorpora a la fira una nova Aula de Cuina i una Aula de Tast, uns espais que, a través de la seva programació, pretenen ser un punt trobada participativa i orientada a valorar el talent gastronòmic i els productes de proximitat. Així, a l’Aula de Cuina i durant tot el cap de setmana de fira, reconeguts cuiners del panorama gastronòmic català faran demostracions en directe amb receptes de Carxofa Prat i Pota Blava.
En aquesta edició de 2025, el pavelló el Prat Economia i el Passeig del comerç acolliran els expositors d’una representació del teixit comercial i de negocis de la ciutat. Al pavelló de les entitats se celebrarà la 23a Mostra d’Entitats, amb prop d’un centenar d’associacions presents. En aquest espai, i també a la resta del recinte firal, tindran lloc activitats destacades com el Praticipa i l’Esporticipa, una gimcana esportiva per a joves, infants i famílies.
![[Img #62417]](https://elfar.cat/upload/images/11_2025/5459_avicola.jpg)
La Fira Avícola del Prat podrà comptar en aquesta edició amb els seus grans protagonistes: els pollastres Pota Blava, una presència que ha posat en perill la grip aviària. La mostra tindrà lloc aquest cap de setmana a la Granja de la Ricarda i el seu entorn.
L’Ajuntament del Prat va fer les proves pertinents als animals, que han donat un resultat negatiu. Aquest fet, sumat al que la mostra es du a terme en un recinte tancat, ha fet que la Generalitat hagi autoritzat la presència de galls i gallines de raça Pota Blava vius al pavelló de la Fira Avícola malgrat les restriccions associades al brot de la grip aviària.
Així, els visitants podran veure i comprar pollastres a 23,5 euros la peça i a 34,5 euros el capó, uns 50 cèntims més cars que l'any passat.
La fira, que preveu rebre uns 80.000 visitants, es durà a terme al voltant de la Granja de la Ricarda i al mateix edifici, que pertany al catàleg arquitectònic de la ciutat. Acollirà, dins els seus 32.000 metres quadrats, els següents espais: el pavelló avícola, el pavelló el Prat Economia i Passeig de Comerç, el pavelló gastronòmic, la 23 Mostra d’Entitats, la Fira de Vins, l’Espai Agroalimentari, l’Aula de Cuina i l’Aula de Tast, la Fira Artesanal i Alimentària, la Fira Artesanal Local i l’Espai Municipal.
La Fira Avícola compta en aquesta edició, i per primer cop, amb el segell Biosphere, pel seu Compromís per la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona. Es tracta d’un distintiu impulsat per la Diputació de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat que reconeix les bones pràctiques en la gestió sostenible de les empreses turístiques tot garantint també un turisme sostenible.
Aquest any s’incorpora a la fira una nova Aula de Cuina i una Aula de Tast, uns espais que, a través de la seva programació, pretenen ser un punt trobada participativa i orientada a valorar el talent gastronòmic i els productes de proximitat. Així, a l’Aula de Cuina i durant tot el cap de setmana de fira, reconeguts cuiners del panorama gastronòmic català faran demostracions en directe amb receptes de Carxofa Prat i Pota Blava.
En aquesta edició de 2025, el pavelló el Prat Economia i el Passeig del comerç acolliran els expositors d’una representació del teixit comercial i de negocis de la ciutat. Al pavelló de les entitats se celebrarà la 23a Mostra d’Entitats, amb prop d’un centenar d’associacions presents. En aquest espai, i també a la resta del recinte firal, tindran lloc activitats destacades com el Praticipa i l’Esporticipa, una gimcana esportiva per a joves, infants i famílies.



Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacidad
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.112